El somni per l'ascens continua més viu que mai després que el Girona golegés el Saragossa a la Romerada i tingui un peu a la l'eliminatòria final del play-off a Primera. Els Pablo Machín van veure's frustrats diumenge passat al darrer sospir de l'ascens directe però dijous l'equip va demostrar haver-se refet i tenir clar que encara hi ha camí per fer. A La Romareda, la defensa i sobretot Isaac Becerra van sostenir l'equip els primers vint minuts de setge continu dels aragonesos fins que una murrieria de Mata, amb el permís de Whalley, va obrir el camí del triomf. Al límit del descans, Lejeune de cap feia el 0-2 a la sortida d'un córner. "Amb una ocasió ens han marcat dos gols", deia resignat el tècnic del Saragossa Ranko Popovic al final del partit.

No li mancava raó al serbi que, fa un mes en el partit de Lliga a Montilivi (1-1) va comparar el Girona amb un tsunami. Les reflexions de Popovic estan en consonància amb el que ha estat el Girona tota la Lliga. Machín ha sabut barrejar a la perfecció una gran solidesa defensiva amb una incansable capacitat d'atacar. A Saragossa va passar, com en d'altres partits, que els jugadors i l'afició van acabar amb la sensació d'haver pogut marcar més gols. El Girona ha estat aquesta temporada el quart equip més golejador de la categoria amb 63 gols només superat per Betis (73), Las Palmas (73) i Valladolid (65).

L'ambició golejadora dels homes de Pablo Machín els ha convertit en l'equip que més cops ha rematat a porteria durant tota la temporada -play-off inclòs- per davant de tots els rivals. I és que fins a 468 vegades han disparat a porta els jugadors del Girona en els 43 partits que ha disputat fins ara. La mitjana de xuts per partit dels blanc-i-vermells ha estat d'11 rematades segons l'estadística oficial de la Lliga de Futbol Professional. D'aquesta classificació sorprèn la presència entre els deu equips que més xuten del Recreativo i del Barça B, que han baixat a Segona B o de l'Osasuna, que es va salvar pels pèls.

Rubén Castro, el líder

Durant tot el curs una de les grans virtuts del Girona destacada per tothom ha estat la fam i les ganes d'uns jugadors amb poc trajectòria a la categoria. Segurament aquesta ambició, combinada amb el perfecte funcionament del 5-3-2, els ha dut a ser una màquina de xutar a porteria. Bona part de la culpa la tenen els seus dos davanters referents, Fran Sandaza i Jaime Mata, els quals amb 82 i 75 rematades a porteria han estat, respectivament, el sisè i el vuitè jugador que més disparen de la categoria. Sandaza, autor dels últims tres gols de la Lliga regular contra Llagostera, Mallorca i Lugo ha xutat 82 vegades mentre que Mata ho ha fet 75. Aquest rànquing personalitzat el lidera el davanter del Betis Rubén Castro (123), pitxitxi també de la Lliga, seguit d'Urko Vera (99) del Mirandés i de Borja Bastón (89) del Saragossa, Araujo (88) del Las Palmas i David Rodríguez (88) de l'Alcorcón.