Avui fa exactament 2.478 dies que el Girona tornava a jugar un partit de la Segona Divisió A. Aquell 30 d'agost del 2008, després de molts i molts anys de peregrinatge per categories inferiors, els catalans tornaven a tastar el futbol professional amb una històrica victòria al camp del Celta de Vigo per la mínima (0-1). Des de llavors i fins avui, són 7 les temporades que s'han acumulat i un munt de partits. Històries de tota mena, amb finals per a tots els gustos: victòries, empats, derrotes, golejades a favor i en contra, duels intranscendents, tardes històriques i desil·lusions sonades. Tants com 299 partits, entre Lliga i play-off, de manera consecutiva i en la mateixa categoria. Per tant, demà Montilivi estarà d'aniversari. Contra el Saragossa, se'n compliran 300 seguits a Segona A. Una fita que cal arrodonir ja no només amb victòria, sinó amb la classificació per a l'eliminatòria final del play-off d'ascens a Primera.

El balanç, durant tot aquest temps, és prou favorable. Com a mínim, el Girona pot presumir d'haver arreplegat més victòries que no pas derrotes. Al llarg d'aquestes 7 temporades, ha gua?nyat en 110 ocasions, acumula un total de 88 empats i les derrotes s'eleven fins a les 101. L'any més productiu ha estat l'actual, que encara pot engreixar una mica més les seves xifres positives. Durant aquest curs, l'equip s'ha apuntat 25 victòries i supera les 22 de la campanya 2012/13, amb Rubi a la banqueta. Per contra, en l'any del retorn (2008/09) tan sols es va guanyar en 11 ocasions. Enguany, també s'han encaixat menys derrotes que mai (8). Una dada significativa, sobretot perquè les desfetes no havien baixat mai de les 15 fins ara.

En tots aquests cursos, el Girona ha completat 42 jornades de Lliga tret del 2012/13, al qual cal sumar-li 4 partits més de play-off. I també a l'actual: amb el de La Romareda d'aquest passat dijous, corresponent a la promoció per pujar de categoria, ja hi ha un duel més a sumar.

A Saragossa, el gol 400

De gols, a Segona A, el Girona n'ha marcat un munt. Sense anar massa lluny, el davanter Felipe Sanchón aconseguia el passat mes d'octubre al camp del Sabadell anotar la diana número 800 dels blanc-i-vermells en aquesta categoria. Ara bé, a aquesta xifra s'hi ha arribat gràcies a no només aquests darrers 7 cursos, sinó també a les temporades que els gironins van treure el cap per aquesta categoria en la dècada dels 40 i 50. El número es rebaixa a poc més de la meitat si només es pren com a referència l'etapa moderna del club a l'anomenada Lliga Adelante.

Des que Jaume Duran va marcar a Balaídos fins que Jaime Mata va tancar la golejada a La Romareda de dijous passat, s'han aconseguit una xifra ben rodona. Són 400 els gols anotats en aquests darrers 7 anys. El més fructífer va arribar amb Rubi a la banqueta, quan es van marcar 78 gols. Actualment, l'equip n'acumula 66. Per contra, els dos primers cursos són els que han registrat els pitjors registres en aquest aspecte i ni tan sols es va arribar a la cinquantena: 43 gols (2008/09) i 45 (2009/10).