Contra tot pronòstic, el Girona s'ha deixat remuntar pel Saragossa el 0-3 que havien arrencat dijous a La Romareda. L'equip aragonés ha aconseguit una remuntada històrica a domicili i s'ha imposat per 1-4 ea Montilivi. L'equip de Ranko Popovic s'enfrontarà ara al Las Palmas en la ronda definitiva d'ascens. Machín ha donat descans a Eloi, Sandaza i Cifuentes pensant en la següent eliminatòria, i ha donat la titularitat a Jandro, Felipe i Aday. Però ja no hi haurà següent partit. Per postres Richy va acabar demanant el canvi per lesió.

Els locals, que van estar a un parell de minuts de pujar directament a primera però van empatar en l'última jornada a casa contra el Lugo, han signat un final de temporada on han tastat la cara més cruel del futbol.

El Saragossa ha tingut la possessió de la pilota des del principi i també les primeres oportunitats de gol. Al minut 9, Pedro ha posat una centrada enrere després d'una ràpida i bona contra portada pel conjunt aragonès, però l'omnipresent Isaac Becerra ha desviat la pilota just abans que el brasiler Willian Jose pogués connectar amb la pilota.

Novament Pedro, un minut després, ha enviat alta una bona centrada d'Eldin. El partit estava molt obert. Granell ha tingut la primera ocasió per als locals, però va trigar massa a rematar.

El 0-1 ha arribat com a conseqüència d'un penal per mans de Mata que ha transformat Willian Jose en el minut 17. Tot i el gol, el Girona ha seguit creient en el partit i ha tingut una bona oportunitat per mitjà d'Aday, qui a passada de Jandro ha rematat a les mans del marroquí Bono al minut 21.

Les anades i vingudes als dos àrees es van transformar en un gol anul·lat a Mata i en una rematada de Cabrera que va treure Richy sota pals. Al 34 ha arribat el 0-2. De nou, Willian José ha fet emmudir Montilivi amb un cop de cap creuat, en el qual res va poder fer Becerra, a la sortida d'una falta lateral botada per Pedro.

Aquest gol el va sentir molt el Girona, que va perdre el rumb del partit en el quart d'hora final i a la vora del descans Cabrera ha rematat el 0-3 amb el que s'equilibrava l'eliminatòria en una nova acció a pilota aturada.

El segon temps ha començat amb dinàmiques molt oposades pel que fa a la moral. Machín ha introduït un canvi en el descans per intentar canviar la dinàmica amb l'entrada de Coris per Juncà

En els primers compassos, el partit s'ha igualat i la primera ocasió no ha arribat fins al minut 55 en una rematada de Pedro des de l'interior de l'àrea que Becerra ha tallat.

Per al Girona, la va tenir Mata en un rebuig, però Bono va aconseguir desviar. El partit ha entrat ar en una fase en què semblava que els dos equips tenien més por a perdre que a guanyar. Sandaza va entrar per Felipe pel Girona i ha intentat l'impossible amb un xut des del centre del camp que Bono ha blocat amb seguretat.

El Saragossa gairebé sentenciava l'eliminatòria amb el quart, obra de Pedro, que ha rematat una bona centrada de Rico per l'esquerra.

El Girona, que necessitava dos gols, ho intentava a la desesperada, primer Sandaza ha fallat, però en la següent jugada Aday ha posat la bota per superar a Bono i posar emoció a l'eliminatòria.

Els locals han serrat les dents i Pere Pons ha perdonat el 2-4, que hauria classificat el Girona, a cinc minuts pel final. El setge del Girona era constant, però els minuts passaven i el marcador no es va tornar a moure.

- Fitxa tècnica

1 - Girona: Becerra; Aday, Íñiguez, Richy (Carles Mas, min.62), Lejeune, Juncà (Coris, min.45); Pere Pons, Granell, Jandro; Felipe (Sandaza, min.57) i Mata.

4 - Saragossa: Bonono; Fernández (Javi Álamo, min.83), Mario (Rubén, min.81), Vallejo, Cabrera, Rico; Dorca, Ruiz de Galarreta (Basha, min.73), Pedro, Eldin; i Willian Jose.

Gols: 0-1, min.18: Willian Jose, de penal. 0-2, min.34: Willian José. 0-3, min.44: Cabrera. 0-4, min.67: Pedro, 1-4, min.72: Aday.

Àrbitre: Dámaso Arcediano Monescillo (comitè manxec). Ha amonestat els locals Juncà, Mas, Aday i Pere Pons, i els visitants Willian Jose i Cabrera.

Incidències: Partit disputat a l'Estadi Municipal de Montilivi, corresponent a la tornada de la semifinal pel playoff d'ascens a la lliga BBVA, davant 8348 espectadors.