Diu que vol anar "poc a poc" i que no té "cap pressa" per construir el Girona 2015/16, però Cárcel és d'aquells que tampoc vol perdre el temps i que si se li presenta una oportunitat al davant, no la vol desaprofitar. Així li va passar fa unes quantes setmanes, quan va llançar la seva xarxa sobre el prometedor migcampista de l'Hospitalet Rubén Alcaraz. Cárcel, ahir mateix, confirmava la incorporació del barceloní, que es converteix així en el primer fitxatge del club de Montilivi a l'espera que l'anunci es faci oficial.

Alcaraz té 24 anys, juga al mig del camp i s'ha format al futbol base del Barcelona i de la Damm, abans de passar per l'Horta i d'incorporar-se a la Gramenet, equip amb el qual va debutar a la Segona Divisió B. Dels colomencs va saltar al Prat, on va jugar 73 partits al llarg de dues temporades. L'estiu passat el va pescar l'Hospitalet i amb els riberencs ha acabat d'explotar: 34 partits de lliga i 10 gols, a banda dels 3 duels de Copa del Rei que ha disputat. "Encara té contracte amb l'Hospitalet fins aquest 30 de juny, però es pot dir que l'any vinent estarà amb nosaltres", confirma Cárcel, qui defineix el futur jugador blanc-i-vermell amb molt bones paraules: "És un jugador del mig del camp molt treballador, amb molta força i una gran colpeig de la pilota. És un d'aquells futbolistes que té molta fam i que compleix el perfil que estem buscant".

De moment, el director esportiu assegura que Rubén Alcaraz "és l'únic" fitxatge tancat al cent per cent, si bé "hi ha d'altres jugadors amb els quals estem parlant". Diu també no tenir "gaire pressa", però que "quan vaig veure una oportunitat així (la d'incorporar el jugador de l'Hospitalet) la vaig voler tancar al més ràpid possible i així va ser. Ara estem en una altra fase de l'any. Encara tenim temps per construir la plantilla i volem anar de mica en mica".

Els noms que hi ha a la seva agenda només els sap ell. I quan se li pregunta, Cárcel tira del seu hermetisme habitual. D'entre els futuribles destaca el nom del davanter Pedro Martín, futbolista que també és a l'òrbita d'altres clubs. El malagueny, de 23 anys, ha marcat 9 gols aquesta temporada amb la samarreta del Mirandés i arribaria per reforçar la zona d'atac. Ve de jugar 2.252 minuts sota les ordres de Carlos Terrazas. A part, ha jugat a l'Atlètic de Madrid B i al Numància, on va tenir d'entrenador, curiosament, Pablo Machín en una de les dues temporades que va viure a Sòria. Quan a Cárcel se li planteja el nom d'aquest jugador, el director esportiu llança pilotes fora. "Sempre he funcionat de la mateixa manera i no m'agrada dir noms. Fins que no estiguin les coses ben lligades, no vull parlar. És la meva manera d'actuar. S'ha de tenir en compte que hi ha molta competència en aquest sector. Prefereixo esperar-me abans de dir res en ferm".