Liquidada la temporada amb el desenllaç més cruel possible, ja hi havia aficionats que s'eixugaven les llàgrimes amb la il·lusió que els generava l'aterratge dels nous propietaris a Montilivi. Encara no se'n coneix la identitat, com a mínim de manera oficial, però ja hi ha una part de l'entorn que dóna per fet que les noves mans arriben plenes de bitllets per tornar a construir un equip que aspiri a tot. Davant l'eufòria, Quique Cárcel apareix per demanar calma. El director esportiu, que ja fa setmanes que treballa per dibuixar el Girona del curs vinent, no només ha parlat amb la nova propietat i sap quin és el seu tarannà, sinó que té molt clar que repetir un any com el que tot just ha acabat és una tasca més que complicada. S'intentarà fer una gran temporada amb Pablo Machín al capdavant i la mateixa base, això sí. El projecte serà "il·lusionant", això també. Però Cárcel prefereix que l'afició toqui de peus a terra i que la trempera que ha sorgit en els últims mesos, el que faci sigui mantenir viva la flama per seguir animant aquest equip.

"Aquells que creuen que tornarem a aspirar a tot estan en una realitat que no pertoca", avisa el barceloní. "Els diners no ho són tot i el que cal és encertar a l'hora de construir el grup i després que la dinàmica positiva aparegui ben aviat. Hi ha moltes variants que poden influir en fer una bona temporada", afegeix. I ho remata: "No podem prometre que l'equip lluitarà de nou per coses grans. Potser arrenquem malament, Però tampoc cal ser pessimistes si això passa!". Malgrat l'advertència, ell és el primer que està convençut que hi ha ingredients per tirar endavant un "projecte il·lusionant i ambiciós" que serveixi per construir "una plantilla competitiva". Li ho fa pensar, entre d'altres coses, la identitat i el tarannà de la nova propietat, amb qui ja fa un temps que parla. "Hem mantingut converses, només faltaria. Els conec i tenen ganes de fer un projecte ben fet. Són gent de futbol, amb ambició; això em dóna molta tranquil·litat i em fa tenir bones sensacions".

Cerca al mercat, intenta renovar i busca fitxatges, però Cárcel encara no té al damunt de la taula les xifres exactes amb les quals pot treballar. No amaga que el límit salarial aquest any tampoc serà per llançar coets, però desconeix quina serà, a dia d'avui, la xifra definitiva. "Sé que la idea és millorar-lo una mica. Encara que ho aconseguim, no podrem construir una plantilla per pujar a Primera". Per això mateix, aposta per "intentar millorar el que tenim utilitzant els recursos que tenim. Volem fer un equip el més competitiu possible. És molt complicat repetir aquest any, però d'il·lusió no ens en falta pas".

Aquest projecte il·lusionant i ambiciós, com el descriu el director esportiu, el liderarà des de la banqueta un curs més Pablo Machín. Diumenge, el sorià així ho deixava entreveure, tot i que no ho confirmava al cent per cent. Tampoc hi posava la mà al foc Cárcel, però ara mateix no es té en ment que Machín acabi marxant. "Té contracte i estem molt contents amb ell. Està fort tot i la patacada dels últims dies. Se sent involucrat, vol tornar amb molta il·lusió, amb ganes i amb la intenció de fer-ho el millor possible. Té ganes de seguir amb el projecte i no tenim cap dubte: serà l'entrenador del Girona. Ara, ha fet una gran temporada i el mercat és com és. No es pot assegurar del tot, però seguirà amb nosaltres en un tant per cent molt elevat". Té un any de contracte, però el club ja li ha traslladat la seva voluntat de renovar-lo per més temps.

Richy, Sandaza i Juncà

Són molts els jugadors que el 30 de juny acaben contracte i d'aquests, ben pocs els que entren en els plans de Cárcel de cara al curs vinent. La majoria defensaran d'altres colors, però n'hi ha tres que saben que a Girona es compta amb ells. Aquests són Richy Álvarez, Fran Sandaza i David Juncà. Cárcel i Machín tenen coll avall que l'últim segurament no continuarà, però mantenen l'esperança de poder retenir els dos primers. Tant Richy com Sandaza encara no tenen una oferta en ferm, però sí que saben que a Montilivi hi tenen les portes obertes. "Són dos jugadors que el Girona vol que es quedin. No tenim el pressupost acotat al cent per cent i per això encara els hem de passar quina és la nostra proposta definitiva, però he parlat amb ells personalment. Tots dos m'han traslladat que aquí són feliços i que volen escoltar la nostra oferta", explica Cárcel, "optimista" en ambdós casos. "Moltes coses fan que em senti així. Si al final decideixen marxar perquè tenen quelcom millor o perquè poden pujar de categoria, me n'alegraré. Han donat moltíssim per aquest club".

Optimisme amb Richy i Sandaza i força més pessimisme amb Juncà. Durant tot l'any, el director esportiu ha assegurat que lluitaria fins al final per retenir el de Riumors, sense amagar mai que veia molt complicat poder comptar amb el jugador per al curs vinent. Juncà acaba contracte el dia 30, no ha renovat i la seva progressió ha despertat l'interès de diversos clubs. "Tots sabem quina és l'escenari. És un jugador jove, que acaba contracte i no serà fàcil mantenir-lo. Vaig dir en el seu dia que la seva situació era difícil i que només pujant a Primera veia una escletxa per aguantar-lo. Estem a Segona A i el més normal és que no segueixi l'any vinent", diu. I quan se li pregunta si l'Elx en serà el seu destí, afegeix: "No ho sé. Això són coses del jugador. Sobre tot allò que no tinc a les meves mans, prefereixo no pronunciar-me".

I dels que poden quedar-se, als que podrien fer les maletes. Encara que tenen contracte en vigor, hi ha futbolistes de la plantilla que han aparegut a l'agenda d'uns quants clubs. Es tracta d'Isaac Becerra, Florian Lejeune, Jaime Mata o Àlex Granell, per dir alguns noms. Cárcel afirma que molts equips "han preguntat" per tots ells, però que cap ha presentat una oferta en ferm. "Són jugadors del Girona per al curs vinent. Pensem així. Ara, si ve algú i paga la clàusula... M'agradaria que no marxés ningú, però si ha de passar, que passi. La part positiva és que ens deixarà diners al club. De moment tenim més d'una desena de jugadors amb contracte i volem que continuïn, perquè estem molt contents amb ells. Tenim una base molt interessant i hem de complementar-la amb gent que tingui fam i ganes de fer un molt bon any. Tot, per ser un equip competitiu de nou".

Perfilant la pretemporada

Uns quants clubs ja han anunciat quin dia tornaran als entrenaments per començar a preparar una temporada, la 2015/2016, que començarà més d'hora que mai (el 15 i 16 d'agost). Al Girona, en canvi, no hi ha res definit encara. Força avançat està el tema, això sí, però s'han d'acabar d'acotar algunes coses. Amb una setmana més de treball que la resta de les plantilles per haver disputat el play-off, el cos tècnic i la direcció esportiva estan acabant de valorar quan començarà la pretemporada i com es durà a terme. "Tenim bastant clar el que farem, com i quan. Però s'ha de parlar una mica més de tot plegat i acabar-ho de concretar. Hem de buscar una data que sigui la millor per a tots", explica Cárcel, qui assenyala els dies 13 i 14 de juliol com els més probables perquè l'equip comenci a rodar.

D'inici, hi haurà les tradicionals revisions mèdiques, però aquest any es podria celebrar alguna estada d'uns dies, quelcom que fa anys que el Girona no practica. "No hi ha res clar, però és una opció que tenim sobre la taula. S'ha de veure si les dates quadren i si realment ho podem fer. Si es tira endavant, ens desplaçarem a prop, això està clar".