Si dimarts era Quique Cárcel el que ho confirmava, ahir era el Girona el que feia oficial el fitxatge de Rubén Alcaraz. El migcampista, procedent de l'Hospitalet, és la primera incorporació d'aquest estiu, signarà per les dues properes temporades (fins el 30 de juny del 2017) i properament serà presentat, encara que no hi ha data definitiva per a l'acte. D'Alcaraz, que té 24 anys i que aquesta temporada ha meravellat al conjunt riberenc, els que el coneixen en parlen meravelleses. Té aquell perfil de jugador jove, que ve de baix i que té molta fam que a Quique Cárcel tant li agrada. No es podrà comprovar el seu potencial fins d'aquí un mes i escaig, quan es vestirà de curt per primer cop amb els colors del Girona, però mentrestant, cal fer cas als que millor el coneixen per fer-se'n cinc cèntims de quines poden ser les seves qualitats.

Va debutar a Segona B de la mà de la Gramenet, al Prat hi va estar dues temporades i en una d'elles va coincidir amb Àlex Granell, mentre que aquest darrer curs ha impressionat a l'Hospitalet. Allà ha jugat amb Albert Vivancos. El migcampista de Bescanó, cedit durant mitja temporada al club riberenc, es desfà en elogis quan parla d'Alcaraz, al qui defineix amb una sola paraula: "És un tot terreny".

"És un futbolista que ocupa molt de camp, amb molta força i potència. És un treballador nat, un jugador que té una bona tècnica i un colpeig de la pilota espectacular. També és agressiu i molt fort. És molt complet", el defineix Vivancos, qui veu difícil comparar-lo amb algun del perfil que actualment hi ha al Girona: "Es fa difícil de dir... Potser és una mica com en Pere (Pons), perquè lluita i corre molt. Però en Rubén és més corpulent". A l'hora de situar-lo al camp, la seva polivalència pot jugar a favor de Pablo Machín: "Pot defensar i atacar. Se'l pot posar d'interior com també de pivot defensiu". Vivancos ha compartit uns quants partits amb ell a la zona mitja i des del primer cop d'ull, se'n va adonar que tenia fusta: "Ja es veia que anava sobrat a Segona B. Tothom en parla molt bé i això és per alguna cosa. El Girona ha encertat fitxant-lo".