Quan el Girona li va comunicar, als 15 anys, que no hi comptava el món gairebé li va caure a sobre. Al final, però, d'allò en va fer una oportunitat i es va anar obrint camí en el món del futbol picant pedra des de baix, en clubs com el Farners, el Palafrugell, el Banyoles, el Manlleu, el Llagostera, el Cadis o l'Olot. L'any passat Oriol Alsina, quan era director esportiu del Girona, el va sorprendre quan va proposar-li fitxar tot i haver baixat amb el Prat a Tercera divisió. L'equip lluitava per no baixar a Segona B i al final, amb la permanència, tenia l'oportunitat somiada de debutar en el futbol professional. A punt de fer 27 anys (el proper mes d'agost) ha estat una de les grans sorpreses de la temporada, una peça indispensable al mig del camp del millor Girona de la història al costat d'Eloi i Pere Pons.

Ha paït ja la doble patacada de perdre l'ascens contra el Lugo i veure com després, en el "play-off", el Saragossa els remuntava un 0-3 a Montilivi?

Sí, costa molt perquè tot encara és molt recent i la patacada, com vostè diu, va ser molt dura. Segurament de les més dures que ens tocarà viure en la nostra carrera esportiva. Però al final no et pots lamentar en el que va passar i almenys jo ja tinc al camp el proper any. Sembla que el Girona vol tornar a fer un projecte ambiciós per no tornar a viure una d'aquelles temporades en què l'angoixa era per mantenir la categoria. Amb les coses que s'han fet bé aquest any i amb la força del futbol de base que apreta, l'aspiració ha de ser planificar un bon projecte. Si tenim fortuna amb els fitxatges que vinguin de fora, hem de mirar de repetir un èxit com el d'aquesta temporada.

L'ascens es va perdre el dia del Lugo.

Sí, ho tinc claríssim. Aquella va ser la trompada grossa. Al final havíem de guanyar un partit que a la mitja part ja dominàvem per 1-0. Era aguantar tres minuts. No es pot retreure res a ningú, seria un error fer-ho, però ara vist amb perspectiva te n'adones que no vam saber jugar aquells darrers minuts tant trascendentals. El Saragossa, per exemple, ens va passar la mà per la cara en el partit de play-off a Montilivi de com s'ha de gestionar el temps de descompte, de com no s'ha de jugar quan vol que en aquells últims instants no passi res.

Què va passar el dia del Saragossa per passar d'un 0-3 a La Romareda a l'1-4 de l'estadi?

Jugar un partit de 90 minuts o una eliminatòria de 180 són coses totalment diferents. Molts jugadors de la plantilla no hi estàvem acostumats. Quan vens de guanyar 0-3 i et fan el 0-1 a casa la preocupació és gairebé mínima i estàs convençut que ho segueixes tenint tot de cara per tirar l'eliminatòria endavant. La realitat és que el primer gol del Saragossa, en una jugada un pèl estranya on crec que fan una empenta a Jaime (Mata) abans que toqui la pilota amb la mà i li marquin penal, ens va generar molts dubtes i incertesa.

Ha tornat a veure el partit?

L'he tornat a veure i tinc clar que amb el 0-0 vam tenir ocasions per marcar i després també hi va haver el gol anul·lat a Mata per un fora de joc molt just. Jo, per exemple, vaig tenir una oportunitat claríssima on m'havia d'haver espavilat una mica més a l'hora de xutar. El gol de Mata vaig estudiar-ne l'acció i, com li deia abans, és justíssim el fora de joc.

Té un any més de contracte però a ningú se li escapa que la seva excel·lent temporada l'ha posat al mercat. Es veu a Girona la temporada que ve?

La realitat és que, com segurament pensen tots els jugadors de la plantilla, l'ambició és jugar el més amunt possible. No li diré que vull jugar a Segona si em sortís una proposta, que penso que no hi serà, per fer-ho més amunt. No vull descartar res. Tinc un any més de contracte i el més lògic i normal, i gairebé en un percentatge molt alt el que acabarà passant, és que em quedi a Girona. Ara bé, si vingués algú predisposat a fer una injecció econòmica pel meu traspàs i el club en sortís beneficiat, llavors ho valoraria.

Li consta que hi pot haver algun club interessat en el seu fitxatge? Li ha arribat alguna proposta de fora?

No en tinc constància. Però ja se sap que això sempre passa als estius, quan hi ha jugadors que han destacat pel seu rendiment no seria descabellat pensar que hi poden haver clubs interessats. I no parlo per mi, sinó en general pels jugadors del Girona, que han quedat tercers a la lliga, amb els mateixos punts que l'Sporting que ha pujat, i que en la majoria de casos no tenien massa nom. Per a qualsevol equip gran de la categoria segurament serien jugadors barats.