Rubén Alcaraz és el primer fitxatge per al Girona 15/16. La primera pedra del vuitè projecte consecutiu de l'equip a Segona A. Quique Cárcel ha apostat pel perfil de "jugador jove i amb fam" que tant defensa per portar cap a Montilivi el prometedor migcampista de l'Hospitalet. Cárcel, com han fet la resta de directors esportius que han passat pel club al llarg d'aquests anys, ha llançat la seva xarxa a la Segona Divisió B, un mercat amb llums i ombres per als gironins. Saber quin rendiment donarà Alcaraz és una incògnita, però segur que des de tots els estaments s'espera que el resultat sigui tan positiu com d'altres jugadors que han acabat a Girona provinents d'aquesta categoria. Perquè d'aquests, n'hi ha uns quants. Mata, Granell, Cifuentes, Ortuño o Luso Delgado en són un exemple. Però també ha passat a la inversa.

A mesura que han anat avançant els anys, a Montilivi sembla que han encertat més a l'hora de prémer la tecla quan es tracta d'incorporar jugadors de Segona B. Del primer curs, pràcticament cap dels cinc fitxatges va entonar. Només Alberto Manga va tenir certa dosi de protagonisme (26 partits). Óscar Álvarez, Hèctor Simón, Mikel Amantegi i el porter IvánGómez van jugar ben poc. Un any després, millor va sortir Ernesto Galán (va ser el lateral dret titular) i, sobretot, Marcos Tébar, que guanyaria protagonisme amb el pas del temps. L'altra cara va ser per a Juanma Hernández i el porter David Pociello.

Luso Delgado, provinent del Sant Andreu, va ser la millor aposta provinent de Segona B de la campanya 2010/11. L'aragonès va acabar explotant, dos anys després, com a migcentre. En canvi, Víctor Curto i Borja Sánchez no van tenir gaire bona fortuna tot i venir de signar dues bones campanyes a l'Alcoià i Dénia, respectivament. Pitjor li va anar a Adrien Goñi. Tampoc va sortir masa bé la cessió de Dani Nieto (11/12). El davanter havia estat el pitxitxi de l'Espanyol B (20 gols) però a Montilivi va passar de puntetes. Emmanuel Omgba no arribaria ni a debutar.

Els millors resultats comencen a arribar a partir de la 2012/13. És cert que Ariday Cabrera i Ritchie Kitoko no van tenir quasi minuts i que Eloi Amagat i Isaac Becerra van jugar molt poc, però ha quedat demostrat que el gironí i l'ex del Madrid Castella van ser grans incorporacions. Com ho van ser Alfredo Ortuño (La Hoya Llorca) i Iván López (Llevant B) un any després. El primer, fitxat a l'hivern, va salvar l'equip amb els seus gols; el segon va ser el titular indiscutible a la banda dreta de la defensa i ara juga a Primera. Aquest darrer curs, tres quarts del mateix: Cifuentes ha rendit a un nivell excel·lent; Granell, que venia de baixar amb el Prat, ha deixat a tothom bocabadat; i Mata, tot i que li ha costat, ha acabat com a titular i ha marcat 12 gols. Amb tot plegat, funcionarà Rubén Alcaraz?