De mica en mica i alternant cursos brillants amb altres d'aprovats pels pèls, el Girona s'ha despenjat de l'esquena l'etiqueta d'equip humil i modest amb poc nom al futbol professional fins a convertir-se, aquesta propera temporada, en el club que més temps fa que és a Segona Divisió A de manera consecutiva. El gol de Migue contra el Ceuta queda ja molt ?llunyà i aquell conjunt novell que s'estrenava amb il·lusió a tots els estadis s'ha convertit ja en un clàssic de la categoria. El clàssic, més ben dit. I és que amb l'ascens a Primera del Las Palmas diumenge passat contra el Saragossa, l'entitat de Montilivi queda com l'únic en solitari que més campanyes fa que milita de manera ininterrompuda a Segona. Canaris i gironins eren els dos equips que acumulaven més cursos seguits (nou i set respecticament) però amb l'ascens del Las Palmas (hi era des del 2006), el Girona quedarà com el club més habitual de Segona A.

El Girona és a les portes d'encarar la seva vuitena temporada a la categoria de plata de manera consecutiva a l'era moderna. Abans, a la primera meitat del segle passat, el conjunt gironí ja hi havia militat durant 12 cursos. Els 8 exercicis seguits que, com a mínim, haurà encadenat el Girona a Segona A fan que superi els 7 del Figueres (1986-93) que també són en color. El Palamós va estar-hi 6 temporades (1989-95). A l'espera de conèixer les intencions dels nous propietaris, els aficionats gironins viuen entre amb el disgust del no ascens i la il·lusió per la nova temporada. La Lliga Adelante 2015-16 està ja pràcticament definida a l'espera de les dues úniques places que queden per adjudicar que sortiran dels enfrontaments entre Osca i Huracán i Cadis i Athletic B. Les novetats fins ara són els retorns del Còrdova i l'Almeria, que baixen de Primera i del Nàstic, que puja. Més destacat és l'ascens de l'Oviedo, que des del 2003 ha navegat entre Segona B i Tercera sense tastar futbol professional d'elit. Faltarà per veure si prospera algun dels recursos de l'Elx, a qui la Lliga ha descendit per impagaments, en benefici de l'Eibar, que es mantindrà a Primera.

Sense el Las Palmas (9), per darrere el Girona el segon equip amb més temporades seguides a la categoria serà el Numància. Els sorians van caure-hi de Primera la 08-09 i des de la 09-10 que són rivals dels gironins. També s'ha convertit en un clàssic malgrat no tenir ni el nom ni la història d'altres, l'Alcorcón. Els madrilenys van trepitjar per primer cop la Segona A la 10-11 i han disputat fins i tot dos play-off d'ascens. Ponferradina, Mirandés i Lugo, amb 4, són els altres equips més antics a la categoria.