Isaac Becerra va arribar gairebé de rebot a Montilivi l'estiu del 2012 i ara és a prop d'anar-se'n, traspassat, a un Primera. Aterrava al Girona procedent del Castella, on no havia gaudit pràcticament d'oportunitats i després d'un estrany pas pel Panionis a Grècia. Tenia 24 anys i ganes de menjar-se el món. «El somni és jugar a Primera i arribar a la selecció», deia en una de les seves primeres entrevistes. Aquell any el va viure pràcticament sencer a l'ombra de Dani Mallo.

L'excel·lent trajectòria amb Rubi a la banqueta va dur el Girona lluitar amb els millors per l'ascens directe a Primera Divisió. Les derrotes consecutives contra Xerez (2-4) i Vila-real (4-1) van provocar que Rubi apostés per un canvi a la porteria i situés Becerra sota pals en el tram més decisiu de la temporada. El de Santa Coloma de Gramenet va jugar a la Lliga contra l'va jugar a la Lliga contra l'Almeria i el Barça Bdavant AlcorcónAlmeria. En aquells sis partits, tothom va veure que hi havia porter per temps.

El seu creixement va ser espectacular la temporada passada on gràcies a les seves intervencions l'equip es va mantenir viu fins a aconseguir la permanència. Enguany no ha abaixat el nivell. Al contrari, ha estat un dels líders del millor Girona de la història. Tant és així, que fins i tot la Lliga de Futbol Professional l'ha designat com el millor porter de Segona Divisió A. Amb contracte fins al juny del 2016, la intenció de Becerra era jugar a Primera Divisió amb el Girona.

L'ascens frustrat ho impedirà i també farà que el 13 blanc-i-vermell abandoni Montilivi aquest estiu. De fet, aquesta mateixa setmana es podria tancar la seva sortida a un equip de Primera Divisió que podria ser el Rayo Vallecano que passaria per caixa sense, això sí, desemborsar el total dels 400.000 euros de la seva clàusula de rescissió.

Això és en el que van quedar el director esportiu Quique Cárcel i el representant del jugador, José Sánchez, just després de confirmar-se el no ascens del Girona. Cárcel va assegurar a l'agent que si sorgia una bona oferta, el Girona donaria avantatges al porter perquè pogués concretar el seu fitxatge per un equip de Primera.

Aquestes facilitats podrien ser, per exemple, rebaixar una mica el preu de clàusula a canvi de quedar-se amb un tant per cent d'un futur traspàs a un altre equip. En aquest sentit, un dels equips més ben posicionats per incorporar-lo és el Rayo Vallecano. Els madrilenys no renovaran dos dels tres porters que tenien (Cristian Álvarez i David Cobeño) i es quedaran només amb el veterà Toño Martínez, de 35 anys. L'entrenador Paco Jémez i el director esportiu Felipe Miñambres treballen amb ventall de dos o tres porters entre els quals Becerra té un lloc destacat. Tant que no veuen malament pagar una mica de traspàs a causa de la seva projecció.

Malgrat comptar amb propostes de l'estranger i també de Segona A com ara el Còrdova, la intenció de Becerra és clara:fer el salt a Primera. En aquest sentit, en declaracions al portal cordobadeporte.com, el seu agent diu que veu «viable» un traspàs i que «l'objectiu és sortir» del Girona. L'adéu podria ser imminent ja que diumenge es casa i llavors se'n va de viatge de noces. Tot i això, en cas que no es concretés en els propers dies, Becerra podria presentar-se el 14 de juliol al primer entrenament amb el Girona mentre es continua decidint el seu futur.