A Joaquim Boadas no li ha agradat gens el desenllaç d'aquesta temporada. És més, a banda del disgust per no pujar a Primera, a l'expresident li cou també la manipulació de partits que, segons ell, hi va haver durant les darreres jornades. És per això que, tal i com va fer fa dues temporades amb el Xerez i el Racing, l'expresident gironí ha enviat una denúncia tant a la LFP com a la Federació denunciant «pressumpta determinació i intent de determinació» dels partits Mallorca-Girona, Girona-Lugo i Betis-Sporting. Boadas troba indicis que els jugadors del Mallorca i del Lugo anaven primats per puntuar contra el Girona i també que els del Betis ho feien per deixar-se guanyar davant de l'Sporting.

L'expresident basa la seva denúncia en comentaris entre els jugadors del Lugo en què s'animava a cercar l'empat perquè l'Sporting ja guanyava 0-3 a Sevilla o en unes imatges en què es veu el porter Dani Giménez del Betis demanant calma als aplegapilotes amb 0-2 al marcador. Pel que fa al partit contra el Mallorca, Boadas considera que els jugadors balears estaven «extraordinàriament motivats» per puntuar sense jugar-s'hi res. És per això que demana tant a la Federació com a la Lliga que s'obri una investigació. A més a més, assegura també que disposa de més proves que demostren els fets entre les quals «una gravació» en la qual un futbolista -no especifica de quin equip ni de quin partit- reconeix anar primat.

Boadas ja va saltar al primer pla mediàtic fa dos estius quan va revelar els afers del Racing-Girona i Girona-Xerez en el qual es va imputar per primer cop un jugador (Jose Vega). Llavors, el president de la LFP li va prometre dirigir la Comissió de clubs pel control del frau que encara s'ha de crear malgrat anunciar-ne la fundació. L'expresident torna a aparèixer novament per liderar la bandera del joc net amb les denúncies d'aquests tres partits. «Els clubs dèbils sempre hi surten perdent. Si no s'hi fa alguna cosa, sempre serà el mateix. Realment no sé si hi ha ganes d'acabar amb aquesta xacra», diu Boadas que considera que aquests partits de Segona s'haurien d'investigar «igual» que els del cas Osasuna de Primera de la temporada passada. «Volem que investiguin i prenguin declaracions als protagonistes», diu. En la denúncia, Boadas especifica el tipus de sancions que poden patir els equips implicats segons els reglaments de la Federació o de la Lliga. Entre els càstigs s'hi troben la pèrdua de 6 punts, la declaració del partit nul o fins i tot el descens de categoria.

L'expresident i exadministrador d'UE Girona, antic màxim accionista del club, no vol detallar de quin partit és la gravació que posseix en què un futbolista admet anar primat. Això sí, assegura que la cinta, així com altres proves, seran enviades als òrgans directius. «Si algú té quelcom a amagar, hauria d'estar preocupat», diu. En el cas que la gravació sortís a la llum l'afer podria agafar una dimensió molt grossa de la en què es pot quedar ara la denúncia. Boadas recorda que amb la creació de la comissió que vetllés pel joc net «tot això no hauria passat perquè s'hauria vigilat de molt a prop». En aquest sentit, l'expresident confessa que va comentar a Tebas que estigués molt pendent de la darrera jornada de Lliga, conscient del que podia passar.