El misteri i el secretisme que envolta el procés de venda del Girona manté tot el club aturat i amb ell tots els temes urgents de futur com ara la campanya d'abonaments. Que la venda és una realitat és un fet i que l'empresa TV Sport Events és la nova societat màxima accionista, també. Ara bé, la demora que està patint la presentació oficial dels nous caps visibles del Girona està congelant qualsevol presa de decisió transcendental a les oficines del club. I és que els seguidors blanc-i-vermells no paren de veure com els equips es van reforçant ja pel curs vinent i, en canvi, el Girona només fa que tèmer perdre peces claus de l'equip que ha estat a punt d'ascendir a Primera Divisió. I és que a les sortides confirmades de Cifuentes i Ramalho, i les més que possibles de Juncà, Richy i Sandaza s'hi afegiran amb molta probabilitat homes amb contracte en vigor com Becerra o Lejeune. Tot plegat faria que el millor Girona de la història quedés desballestat en menys d'un mes i perdés més de la meitat del seu onze titular tipus.

Becerra ja ha manifestat al club la seva voluntat de jugar a Primera i, amb 400.000 euros de clàusula de rescissió, el porter volarà de Montilivi. El seu destí no serà el Rayo Vallecano segons va confirmar ahir el director esportiu del club madrileny, Felipe Miñambres. «És un jugador que seguim des de fa temps i que ens han ofert, però tenim altres prioritats», deia l'exjugador del Tenerife. Sigui com sigui, la sortida de Becerra és tan cantada com la de Florian Lejeune. El central francès s'ha revaloritzat a Montilivi i, amb una clàusula encara més baixa (300.000) també té tots els números per fer les maletes a Primera Divisió. L'Eibar s'hi hauria tornat a interessar les darreres hores.

Les dues úniques baixes confirmades fins ara de jugadors titulars són les de Jonas Ramalho i Miguel Ángel Cifuentes, que tornen als seus clubs d'origen (Athletic i Elx, respectivament) després d'un any de cessió. A més a més, el director esportiu, Quique Cárcel, ja va donar gairebé per perduts ?Richy Álvarez i Fran Sandaza, els quals compten amb ofertes molt superiors econòmicament a la del Girona. Tots dos acaben contracte i volen esgotar totes les opcions de poder jugar a Primera Divisió. L'altre jugador titular que acaba contracte és David Juncà. El de Riumors ho té fet amb l'Elx però el descens administratiu a Segona A pot canviar l'escenari. Toca esperar esdeveniments.

D'aquesta manera, si finalment Lejeune i Becerra són traspassats, no s'aconsegueix la continuïtat de Richy ni de Sandaza i Juncà tampoc continua, el Girona perdria més de mig equip titular. Pablo Machín es quedaria tan sols amb el trivot del mig del camp (Pons, Eloi Amagat i Granell) i el davanter Jaime Mata. Ara bé, per Pere Pons, Àlex Granell i Jaime Mata també han preguntat molts equips. Que paguin les seves clàusules o un traspàs, ja és una altra cosa. Sigui com sigui i malgrat veure com es pot desfer el millor Girona de la història, de moment ningú mou fitxa. La setmana que ve s'apunta com a clau a Montilivi.