Nou joves van ser detinguts a Saragossa per la Policia Nacional per participar presumptament en una baralla, en la qual van haver diversos ferits, i que es va desencadenar a partir d'una discussió sobre futbol, hores després del partit Reial Saragossa-Girona del play-off d'ascens a Primera, en què l'equip gironí s'havia imposat per 0-3.

Als detinguts, la majoria dels quals, segons fonts de la investigació, són membres d'un grup ultra d'aficionats de l'equip aragonès, se'ls acusa de delictes d'odi, amenaces i lesions. La baralla es va produir la matinada del dia 12 de juny, als voltants de la plaça de Sant Francesc de la localitat.

Com a conseqüència de les denúncies dels ferits, cap d'ells de gravetat, es van produir les detencions d'aquests nou joves, dos d'ells menors, de 17 anys, i la resta de 18 i 19. Els arrestos es van dur a terme de forma gradual des del 18 de juny fins al dia 24 i després de declarar als jutjats tots ells van ser posats en llibertat. La investigació va ser desenvolupada per agents de la Brigada Regional d'Informació, en col·laboració amb la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana.