Fran Sandaza no continuarà al Girona aquesta temporada. Ni al club de Montilivi ni a la Lliga espanyola, perquè el jugador ha decidit acceptar una oferta irrebutjable del FC Tokyo japonès per dues temporades. Els 16 gols que va marcar el curs passat vestit de blanc-i-vermell havien situat el davanter de Toledo com una de les peces més desitjades dels principals clubs de Segona A i, fins i tot, d'algun de Primera com el Llevant. Feia dies que Quique Cárcel el donava pràcticament per perdut i ahir es va acabar confirmant allò que es temia. Sandaza ja ha volat. Ara els esforços de la direcció esportiva del Girona són per intentar retenir Richy, l'altre jugador que va acabar contracte el 30 de juny i que es pretén que segueixi vinculat a Montilivi malgrat que també és a l'agenda de diversos equips espanyols i de l'estranger.

El representant de Fran Sandaza, Pedro Bravo, va explicar ahir a la tarda que el davanter ja era a Tòquio per passar la revisió mèdica i supervisar la redacció dels contractes, que es firmaran a principis de la setmana que ve. Sandaza era de vacances a Miami i va volar directament al Japó dels dels Estats Units. L'acord serà per dues temporades i, segons Bravo, «amb 30 anys se li presentava una oportunitat única que no podia rebutjar, tant per l'aspecte econòmic com per l'esportiu». Segons ell, el FC Tokyo és un dels grans del futbol japonès «i aspirarà a guanyar títols». A?més a més, el seu nou equip «practica un futbol ofensiu que li anirà molt bé per demostrar la seva qualitat».

Sandaza va arribar al Girona l'estiu passat procedent del Lugo, on havia arribat després d'una aventura pel futbol britànic, entre Escòcia i Anglaterra (Dundee, Brighton, St. Johnstone i Glasgow Rangers). A Lugo no va tenir-hi un pas gaire reixit (5 gols en 26 partits) però, en canvi, a Girona, es va reivindicar com un jugador d'àrea perillosíssim amb 16 dianes i sent una peça clau en l'esquema de Pablo Machín. Fran Sandaza anhelava pujar a Primera amb el conjunt de Montilivi i, de fet, hauria quedat automàticament renovat si Pablo Caballero no ho hagués engegat tot en orris en l'afegit del darrer partit de lliga.

Sandaza, per tant, s'afegeix a la llista de baixes on ja hi eren Juanlu, Bordas i David Garcia. Jandro i Palatsí també estan més a fora que dins però el Girona no s'ha posicionat oficialment en cap dels dos casos. Tampoc seguirà Carles Mas, a qui Cárcel li va comunicar dimecres que s'havia de buscar equip, ni segurament tampoc un Juncà fitxat per jugar a Primera amb l'Elx però que se l'ha trobat a Segona pel descens administratiu.