El Girona FC SAE farà sis anys el proper 30 de juliol i en aquest espai de temps ja ha tingut tres propietaris diferents, cinc presidents, nou entrenadors i una trentena de directius. L'últim cop de timó s'ha representat aquesta setmana amb l'entrada en escena dels nous amos, els francesos Samir Boudjemaa i Jean-Louis Dutaret, sota l'assessorament de Pere Guardiola. Per primera vegada el club deixa d'estar en mans gironines (Josep Gusó va dirigir la conversió i Josep Delgado li va prendre el relleu l'estiu de 2010 fins dimarts passat), tot i que des de TVSE futbol, l'empresa que aglutina ara el 80% de les accions del club, afirmen que el Girona no es deslocalitzarà i que al capdavant, almenys visualitzant-se així en el Consell d'Administració, hi haurà majoria gironina.

De moment Patxi Otamendi segueix presidint el club, tot i que el seu futur, com el de la resta de membres de la directiva i també càrrecs executius com els de Javi Pequeño i David Hugas, estan a l'aire. I més a fora que dins. Aquesta setmana entrant Otamendi ha de ?reunir-se amb Pere Guardiola per tractar el seu futur i la possible transició que s'obrirà entre l'actual Consell i el que voldran formar els nous propietaris. L'encara president no ha volgut ser mai cap obstacle però s'ha sentit molest per fets com que dimarts Boudjemaa i Dutaret fossin a Girona i no tinguessin ni el detall de presentar-s'hi. Guardiola, si es confirma el canvi a la presidència, busca un perfil gironí, influent en la societat civil i empresarial i, si pot ser, amb vinculació al club.

Un dels objectius que han de perseguir els nous amos, gairebé amb tanta o més insistència que els resultats esportius, és dotar el Girona de l'estabilitat que fins ara, en aquests sis anys, ningú ha estat capaç d'aportar. I això que per dues vegades el club ha tocat l'ascens a Primera Divisió amb la punta dels dits. El club, a pesar d'aquests èxits, també ha aconseguit dues permanències miraculoses certificades en l'última jornada de lliga. Els problemes econòmics han estat una altra constant: Delgado va evitar el juliol de 2010 un descens administratiu pels deutes que havia acumulat la gestió de Josep Gusó, mentre que aquest mateix any l'ombra de la dissolució també va planar per Montilivi quan no es trobaven sortides al concurs de creditors. De fet Boudjemaa i Dutaret han tingut molt a veure en el fet que la plantilla hagi acabat al dia de cobrament i que el 9 d'abril es pogués firmar el conveni amb els creditors.

Els sis anys de la SAE del Girona FC han estat marcats per la inestabilitat. Gusó, Delgado i ara els dos empresaris francesos n'han sigut els amos. Gusó, Rebled, Vilaró, Boadas i Otamendi, els presidents, i Agné, Cristóbal, Narcís Julià, Salamero, Uribe, Rubi, Ricardo Rodríguez, Javi López i Machín, els nou entrenadors. El Girona va necessitar 3'2 milions d'euros per cobrir el capital mínim imposat pel Consell Superior d'Esports i ho va aconseguir gairebé sobre la botzina i després que Josep Gusó ideés una fórmula per la qual cada acció (500 euros) donava dret a cinc abonaments, fet que va acabar d'animar els seguidors.