Tres setmanes i mitja després de patir el pitjor desenllaç possible en una temporada per emmarcar, Richy Álvarez ja fa dies que intenta desconnectar a Vigo, amb la família i els amics. Encara no ha pogut oblidar els fatídics partits contra Lugo i Saragossa i és dels que aposta que «el millor és oblidar» tot plegat. Per això, el gallec ha canviat de xip i ja pensa en el futur. Malgrat tenir una oferta de renovació del Girona, encara no sap quin camí acabarà escollint. Ha parlat amb Rafa Rodríguez, el seu representant, i sap que de propostes no li'n falten i no vol errar en la seva elecció. Tornar a Montilivi és una opció, però tampoc en descarta d'altres. Serà en els propers dies quan decidirà.

Ja li proven les vacances?

I tant. Sempre. Estic aprofitant per ser a casa, al costat de la família i dels meus amics. Això mai falla.

Han passat ja unes setmanes de l'últim partit de la temporada. Com veu aquell desenllaç ara des de la distància?

El segueixo veient molt dur. Sobretot perquè la gent encara em pregunta i això em fa tenir la memòria ben encesa. A tots els dic que vam fer un gran any i que vam tenir-ho a tocar, però que va ser duríssim. És que ens vèiem a Primera! No ho he superat encara, ho veig igual ara que fa un temps. Una mica més en fred, però de mal en fa, sí.

Veig que encara dóna moltes voltes a tot plegat.

Sí, sobretot perquè m'ho recorden cada dos per tres, com he dit. La temporada va ser una passada, però no la vam saber rematar. És així. Em quedo amb les vivències de tot l'any, que van ser increïbles. Espero poder repetir o igualar un curs així en el futur. Sigui on sigui. O?que ho repeteixi el Girona, perquè mereix estar algun dia a Primera.

L'expresident Joaquim Boadas, la setmana passada, intentava remoure el tema denunciant una possible compra de partits. Cal seguir donant-hi voltes?

Sincerament, no. Per una part, agraeixo estar ara a casa meva, amb els amics. Poder anar a la platja, desconnectar de tot això. Per molt que es remogui i es parli de possibles primes i coses així, res canviarà ni sortirà a la llum cap novetat. El millor és oblidar. Se'ns ha d'aplaudir perquè vam fer una temporada. I?més endavant tal dia farà un any, com se sol dir.

Deixem el passat i millor parlem de futur. Ha acabat contracte amb el Girona. Ja sap on jugarà la temporada vinent?

Fa pocs dies vaig estar parlant amb el meu representant (Rafa Rodríguez)?i ell em va dir que estava tranquil. I?si ell ho està, jo també. La temporada ha estat bona i això vol dir que tinc equips per escollir. Ara em toca esperar. Ell sap quines són les meves pretensions i el que vol és el millor per a mi. És l'encarregat de parlar amb els clubs, a veure què és el que ofereixen i quines són les condicions que em proposen. Estic a l'espera que em truqui, que em digui el què i llavors, veurem.

Si hi ha on escollir vol dir que ja no només el Girona ha fet un bon any, sinó que els seus números han estat prou bons.

Sí, sembla que he fet alguna cosa bé?(riu). Els resultats i els números són allà i diuen que el meu any ha estat prou bo. És d'agrair que els equips s'interessin per fitxar-me.

Un d'ells és el Girona. Fa unes setmanes encara no li havia pogut presentar una proposta en ferm. Ja la té ara?

En Quique (Cárcel) ha parlat amb el meu agent. D'això n'estic segur, perquè un dia em va trucar i li vaig dir que millor negociés amb el meu representant. Jo em vull desentendre de tot això, perquè el meu treball, que és al camp, ja l'he fet. Hi ha hagut un parell de trucades per parlar del tema. Això segur. Ara, les condicions exactes no les sé.

Després de jugar quatre temporades a Montilivi, el Girona el vol, com a mínim, una cinquena. És d'agrair, no troba?

Sí. M'agrada veure que el Girona em vol. La gent em segueix estimant i sempre he dit que aquesta és la meva segona casa. Hi he fet moltíssimes amistats, em sento a gust al club i també estimat per tothom. Això és molt important.

A dia d'avui, quantes opcions hi ha perquè Richy continuï la temporada vinent vestint la samarreta del Girona?

Realment, ara mateix no sé quantes opcions hi ha perquè jo segueixi. No sé exactament quines són les condicions que se m'ofereixen des de Girona. Jo valoro molt que em vulguin i és una opció que em tira bastant. Ara, en el futbol no només és que et vulguin, sinó també el que et poden donar.

Perquè l'opció de seguir encara se la planteja, no?

Sí, i tant. Seguir no està descartat, de cap manera!

Fa dos cursos, l'equip va estar a punt de pujar i a l'estiu mitja plantilla va fer les maletes. Sembla que aquest any es repetirà la història.

Sí i és una llàstima. S'hauria de mantenir el bloc. Tant de bo que el Girona pugui fer un molt bon equip. Com aquest últim any, quan ningú donava un duro per nosaltres i gairebé pugem. Hem de donar tota la confianç a Quique Cárcel perquè bé se la mereix.

S'equivocaria el club si no renova Jandro i Palatsí?

Sí, completament. Amb Jandro hi he estat quatre anys i amb en Jorge dos, però és com si hi hagués estat tota la vida. Per a mi són dos jugadors que, tot i tenir pocs minuts, m'han donat molt. Jandro ha aportat molta veterania i Palatsí, companyerisme. No han estat clau, però sí molt importants.