Punt i final a la breu etapa de ?Patxi Otamendi com a president del Girona. El dilema que feia temps que arrossegava va quedar esvaït ahir, quan va ratificar la seva decisió d'abandonar el càrrec. Un pensament que feia setmanes que li ballava pel cap i que no va tenir del tot clar de fer-lo efectiu fins que va tenir una conversa amb Pere Guardiola. D'aquesta manera, Otamendi tanca un període de poc més de tres mesos a la presidència per dedicar més esforços als seus assumptes personals i laborals. No abandona Montilivi i seguirà col·laborant amb el club. De moment, com a conseller i president del Consell d'Administració, càrrecs que ha de mantenir, com a mínim, fins que se celebri la junta d'accionistes vinent.

Disconforme amb la poca comunicació que durant les últimes setmanes hi ha hagut entre l'actual Consell i la part venedora (l'empresa TVSE Futbol ha adquirit el 80 per cent de les accions) i veient que l'entrada de nous membres al treball diari de l'entitat no s'acabava de definir amb la conseqüent incertesa que això podia generat, Patxi Otamendi va prendre una decisió. El dia 1 de juliol va presentar la seva dimissió. «Ho veia tot molt complicat i quasi no hi havia comunicació. Però llavors se'm va demanar que esperés, perquè tot just engegàvem la nova campanya d'abonats. Pensant en el millor per al club vaig optar per esperar. Aquell no va ser el moment de fer-ho», explicava ahir. Llavors, Otamendi va decidir esperar a reunir-se amb Pere Guardiola per parlar de quin era el perfil de president que els nous compradors tenien en ment. Seria llavors quan prendria una decisió final.

I?va ser ahir, quan Pere Guardiola i ell van tenir una trobada que va ser definitiva. «Tots dos hem exposat el que pensem i el que volem. Ells (els nous propietaris)?necessiten una figura a la presidència que pugui tenir dedicació diària al club. I?jo això no ho puc fer perquè tinc d'altres compromisos. Entenc el seu punt de vista. El que volen jo no els ho puc donar», resumia. D'aquesta manera, en una reunió del Consell celebrada ahir a la tarda a Montilivi, Patxi Otamendi va ratificar la dimissió presentada una setmana abans. «No em deslligo per complet. Continuo com a conseller i com a president del Consell fins la propera junta d'accionistes», apuntava.

A l'espera del sisè

S'espera que sigui aquesta mateixa setmana quan es faci pública la identitat del nou president del Girona, el sisè des que l'any 2009 el club es va convertir en Societat Anònima Esportiva. Durant aquest període, han passat pel càrrec fins a cinc mandataris. El primer va ser Josep Gusó, que s'hi va estar una temporada. El va succeir Francesc Rebled. El gironí va cobrir la breu etapa entre Gusó i Vilaró, i no va repetir fins al mes de desembre del 2013 amb l'objectiu de liderar la sortida de l'entitat del concurs de creditors. Vilaró, de la seva banda, s'hi va estar des del 2010 fins a l'abril del 2012. El següent va ser Joaquim Boadas, que va mantenir-se com a president durant un any i mig fins que Josep Delgado va decidir-lo canviar per Rebled. El cinquè en discòrdia va ser Patxi Otamendi, que ahir tancava una breu etapa iniciada a finals del passat mes de març.

No només està previst que hi hagi un nou president en els propers dies. Sembla que la intenció de la nova propietat és fer foc nou en diverses àrees del club, així com també entre consellers.