En comptagotes, però els retocs a l'organigrama del Girona FC comencen a produir-se després d'una setmana de silenci. Uns dies enrere, quan Jean-Louis Doutaret i Samir Boudjemaa feien la seva primera aparició pública a la ciutat com a nous propietaris del club, l'assessor extern Pere Guardiola donava per fet que «en deu dies» s'anunciarien «canvis» en l'esquelet de l'entitat. Era d'esperar que es produiria foc nou i aquest, passats un breu període d'incertesa i suspens, comença a ser una realitat. Dimecres, Patxi Otamendi ratificava la dimissió que ell mateix havia presentat el primer de juliol i s'avançava que el nom del seu substitut es faria públic ben aviat. Només 24 hores després, el Girona informava que Delfí Gelí es convertirà en el màxim dirigent, el sisè des que el club es va convertir l'estiu del 2009 en societat anònima esportiva.

L'exfutbolista, nascut a Girona ara fa 46 anys, serà presentat aquest matí de manera oficial en un acte que se celebrarà a Montilivi, a dos quarts de dotze del migdia. Serà la seva primera aparició pública com a nou president blanc-i-vermell, un càrrec per al qual els nous propietaris (i en especial Pere Guardiola) buscaven una persona amb dedicació total per a l'entitat. Sembla que Geli compleix els requisits o, si més no, és el que ha acabat acceptant la proposta per posar-se com a cap visible d'un organigrama que comença a variar un cop l'empresa TVSE Futbol ha fet efectiva la compra del 80 per cent de les accions.

Format al futbol base del Salt i el Coma Cros, va arribar al Girona en la categoria infantil, pujant esglaons fins plantar-se al primer equip, on va estar cinc temporades. Geli ha jugat molts anys a la Primera Divisió de la mà del Barcelona, Albacete, Atlètic de Madrid i Alabès. A?la màxima categoria va disputar 343 partits, ha estat internacional amb Espanya i també amb Catalunya. Un cop retirat, ha estat director de l'Escola de Futbol del GEiEG i entrenador en categories inferiors del Girona.

Mas-Bagà, director general

A?banda d'anunciar que Geli ocuparà la presidència, ahir a mig matí també es va produir un moviment, i dels importants. Ignasi Mas-Bagà, una de les persones de confiança de Pere Guardiola i el primer a aparèixer per Montilivi després que es fes pública la venda, era nomenat nou director general blanc-i-vermell, rellevant així Javi Pequeño.

Un nou canvi que no serà l'últim. S'esperen cares noves al Consell i també a diverses àrees de l'entitat. De moment, ja hi ha dues baixes respecte a l'actual organigrama. A?Otamendi (que tot i deixar de ser president es manté com a conseller) l'acompanya Javi Pequeño, nebot de Josep Delgado i director general des del 2013. Poc amant de les compareixences públiques, Pequeño s'acomiadava ahir amb una carta que ell mateix publicava a les xarxes socials i en què explicava que «ha arribat el moment de tornar a la meva activitat professional, convençut que les persones que arriben aportaran noves energies i forces al projecte». En l'escrit, a banda de donar les gràcies a Delgado «per la confiança», també destacava el suport d'un «amic» com Otamendi i també l'«entrega, professionalitat i talent» d'Oriol Alsina.

Ignasi Mas-Bagà es convertia ahir en el cinquè director general des que aquesta figura va aparèixer a Montilivi l'estiu del 2010 coincidint amb l'arribada de Josep Delgado com a màxim accionista. Abans i des que el club s'havia convertit en societat anònima, un rol similar l'ocupava Lídia Cantarero, gerent en l'etapa en què Josep Gusó n'era el president. El primer va ser Ricard Carbonell, que va abandonar el càrrec per voluntat pròpia el maig del 2011. El va rellevar l'advocat Joaquim Torrecillas, que va durar vuit mesos. Aquest buit el va ocupar Kat Gorska, una de les persones de confiança de Delgado. Va marxar el juliol del 2013 per motius personals i uns dies més tard, va ser Javi Pequeño el que va encarregar-se d'assumir la direcció general. Fins ahir, gairebé dos anys després, quan va enfilar la porta de sortida del club.