Tot va ser prou ràpid. Directes i cap a barraca. S'ho va haver de rumiar uns dies, perquè això d'acceptar la proposta de convertir-se en el president d'un club professional ni li ballava pel cap. Però va dir que sí. Els inputs que havia rebut li havien fet prou patxoca i va decidir que el millor era llançar-se a la piscina. Per això, Delfí Gelí ahir es va mudar de dalt a baix, es va posar la corbata i va enfilar cap a Montilivi. L'estadi se'l coneix de sobres. Hi ha jugat com a futbolista, hi ha patit com a aficionat i hi ha treballat com a membre del cos tècnic de la base. Però mai s'hauria imaginat que un dia es vestiria d'etiqueta per ser presentat, de manera oficial, com el nou president del Girona FC. Amb més expectació mediàtica del que sol ser habitual, va dir les seves primeres paraules com a màxim mandatari. Pràcticament d'una tirada, va destacar l'«estima» que té cap al club, va recordar que el seu «compromís és total» i va deixar bel clar que arriba al càrrec «amb tota la il·lusió del món» per intentar que l'entitat «sigui cada dia una mica més gran».

Acompanyat pel flamant director general Ignasi Mas-Bagà, que es va limitar a definir Geli com «el millor president que pot tenir» el Girona i també «el futbolista de la província amb el currículum més brillant» abans de refusar respondre cap pregunta sobre el seu recent ascens a l'organigrama, Delfí Gelí no va abandonar en cap moment el seu somriure. Era un home feliç, encara que «mai m'havia plantejat» que algun dia ocuparia el seient de president d'un club professional. «La vida mai saps cap a on et porta i ara he arribat aquí», deia. La qüestió és que hi ha acabat arribant, quan fa ben pocs dies poc s'ho imaginava. Una trobada amb Pere Guardiola va ser suficient. «La propietat tenia molt clar que volia apostar per gent de Girona. Se'm va explicar el projecte i de mica en mica va ser qüestió de trobar l'encaix i de sentir-nos còmodes. Tot plegat ens ha portat fins aquí», explicava.

Pel que se li va dir, Geli ha vist que la nova propietat ha aterrat a la ciutat amb «un projecte molt seriós» la prioritat del qual és «professionalitzar el club» portant «gent que treballi al cent per cent» pel bé de l'entitat. Ell inclòs. Per tant, la seva figura no serà merament representativa, sinó que hi tindrà una dedicació diària. «El meu compromís és total. Estic totalment involucrat amb el projecte i arribo amb tota la il·lusió del món. Intentaré ajudar a tothom, sobretot perquè ens ve una temporada molt difícil després de la gran campanya anterior». Geli afegia que la seva figura exercirà com a «representació institucional» però no es quedarà aquí:?«També estaré treballant en el dia a dia del club».

Dins el seu full de ruta, d'acord amb el que li proposen els nous amos, veu essencial prioritzar el futbol base blanc-i-vermell. «Hi creiem molt. És essencial per al futur del Girona. Se l'ha de tractar amb respecte però també amb molta estima. Estem creant persones, però també formant esportistes que algun dia poden ser el futur d'aquest equip. Creiem que els jugadors de la casa són essencials», deia. Un altre punt fort és mirar d'ampliar la massa social. «Hem de créixer amb el suport dels nostres socis. Aquesta trempera gironina que es va viure al tram final de l'última temporada no ha de ser una anècdota. Els necessitem a tots i des del primer moment».

Geli és un home amb les idees clares, fins i tot quan se li va ?preguntar si un dels objectius d'ell i en extensió de la nova propietat és acabar pujant a Primera. «Som realistes. El futbol professional costa molt i més ara, que venim de fer un gran any. Però tenim un entrenador (Pablo Machín) que transmet confiança a tothom del club. A mi també. De moment, hem d'anar pas a pas, sense posar-nos objectius a llarg termini. Serà el futur el que ens dirà fins a on ?arribarem».