Richy Álvarez entra en els plans de Quique Cárcel i Pablo Machín de cara al Girona 2015/2016. El gallec està considerat com una peça angular, tant pel director esportiu com també per l'entrenador. Només hi ha un problema:?va acabar contracte el passat 30 de juny, ve de fer una temporada esplèndida i té un munt d'ofertes al damunt de la taula. Farà 31 anys aquest proper mes de setembre i, per tant, Richy vol filar prim a l'hora d'escollir un destí. Sap que a Montilivi hi està de meravella, que aquí se l'estima i coneix perfectament la casa. Però l'àmbit esportiu i també l'econòmic és el que el faran decantar-se cap a un o altre bàndol. Per si de cas, a Girona s'ha fet un esforç i se li ha presentat una proposta amb cara i ulls. «Una oferta important», s'afanya a puntualitzar Quique Cárcel, que passa la patata calenta al futbolista, qui té realment l'última paraula.

Dimarts passat, en una entrevista en aquest mateix diari, Richy explicava que continuar vestint la samarreta blanc-i-vermella li tira «bastant» i que, per tant, «no està descartat que continuï» al club gironí. Una cosa són les paraules i una altra de ben diferent, els fets. Si més no, el central sempre ha repetit que Girona «és la meva segona casa» i si l'any passat ja va renovar a la baixa, tampoc seria cap disbarat que aquest estiu fes el mateix. I?menys ara, quan se li ha presentat «una oferta molt bona, millorant les condicions que ja tenia», segons apunta Cárcel. «Ha fet coses molt bones per aquest club i per a nosaltres és important que continuï. Ara, tampoc em puc tornar boig, perquè he d'entrar dins el pressupost. Tinc molt interès que continuï i tampoc me n'amago. És una proposta molt important i ara és ell el que ha de decidir».

El retorn de Cifuentes

De moment, només Rubén Alcaraz forma part de la breu nòmina de fitxatges d'aquest estiu. Sap Cárcel que l'entorn vol noms i que l'afició es pot començar a impacientar, però per això mateix torna a fer una crida a la calma per enèsima vegada, recordant que a dia d'avui «el mercat està inviable» i que si bé «tinc sis o set coses prou avançades i bullint» és difícil poder anar tancant operacions cada dos per tres. «Els jugadors que a nosaltres ens agraden, també fan el pes a d'altres equips. No és fàcil. Si la gent vol, demà els porto 23 futbolistes i tots contents. Però la cosa no va d'això. Les situacions s'han de madurar i de mica en mica aniran caient els noms. Hem de tenir paciència i no posar-nos nerviosos».

Conscient que és difícil pescar en el mercat, el director esportiu subratlla que «la política de cessions» ha de ser una estratègia que cal explotar al màxim. I?és aquí on apareix el nom de Miguel Ángel Cifuentes. El carriler, que va brillar a Montilivi aquesta última temporada, pertany a l'Elx i ha tornat a la disciplina del conjunt il·licità, un equip que encara no sap a quina categoria acabarà jugant (se l'ha descendit administrativament a Segona A, però ha apel·lat i encara manté l'esperança de continuar a Primera). Cárcel ha tornat a trucar a la porta de l'Elx per intentar que Cifuentes jugui també aquest any al Girona. Ell i també David Juncà, qui no ha renovat amb l'entitat blanc-i-vermella i que té un precontracte signat amb l'Elx. «Encara estic intentant que vinguin, però no només depèn de mi. El que jo vull ho tinc molt clar;?ara bé, no puc controlar l'altra part».

Ofertes per Becerra

I?dels que poden tornar, als que poden marxar. Perquè de jugadors amb contracte que tenen possibilitats de fer les maletes, n'hi ha més d'un. Florian Lejeune, Isaac Becerra, Àlex Granell i també Jaime Mata tenen vnculació amb el club fins al 30 de juny del 2016. Se'ls espera a tots ells aquest dilluns per iniciar les primeres revisions mèdiques abans del primer entrenament. Ara bé, alguns equips han trucat a la porta preguntant per la seva situació i no està descartat que n'hi hagi algun que acabi volant. «He rebut trucades, és cert. Sobretot per Becerra. S'han fet ofertes per ell, però no hem arribat a cap acord. Creiem que tots aquests jugadors són importants i els volem en el nostre projecte. Hi ha equips interessats, és cert, però en tota negociació sempre hi ha dues parts i totes dues s'han d'acabar posant d'acord. Tots ells són jugadors del Girona. Ara, també vull que tornin de les vacances amb fam. Lluitaré perquè així sigui», apunta Cárcel.

El director esportiu afegeix també que Jandro no té tancades «al cent per cent» les portes per continuar, però que a dia d'avui «està més fora que a dins». Si fa no fa, el mateix li passa al porter Jorge Palatsí. «A tots dos els hem dit que estem mirant mercat i que ells també busquin pel seu compte».