El Girona FC ha perdut a una de les personalitats que han tingut un pes important en els 84 anys d'història del club. Divendres moria Jaume Grabuleda i Serramitjana, exjugador del club a la segona meitat de la dècada dels 40. El banyolí també va ser membre de la directiva presidida per Narcís Codina i un dels impulsors de l'estadi de Montilivi. A part del futbol, també va tocar el món del bàsquet, presidint el Sant Josep, equip en el qual han jugat els seus tres fills. Tenia 92 anys i la cerimònia religiosa per dedicar-li l'últim adéu se celebrarà aquest matí, a les 11, a l'església parroquial de Sant Josep de Girona.

Amant de la pilota des de petit va començar a demostrar les seves habilitats com a davanter centre al Banyoles, amb parèntesi inclòs per fer el servei militar a Maó, no sense deixar de banda l'esport. Amb 23 anys i procedent del Manacor, va aterrar a Vista Alegre l'estiu del 1946 de la mà d'altres fitxatges com Medina, Pujolràs o Riera. Grabuleda encetava així una etapa al Girona FC que es va allargar fins al 1950. Un període que el va permetre viure l'ascens a la Segona Divisió l'any 1948. A Girona no només se'l recorda pel seu pas com a futbolista, sinó per ser directiu del club. Hi va entrar com a vocal de la junta la temporada 1968/69 coincidint amb el nomenament de Narcís Codina com a president. Grabuleda va formar part dels anomenats Set Magnífics, que van convertir-se en promotors del nou estadi de Montilivi, que obria les seves portes l'any 1970.

La seva vinculació amb el món de l'esport no acaba aquí. La seva passió era el futbol, però al bàsquet també hi va treure el cap. Juntament amb Ramón Sitjà o els senyors Ribera, Castellanos, Carreras, De Puig i el mossèn Devesa, va ser un dels artífexs del Sant Josep, club que va presidir durant molts anys abans de ser rellevat per Paco Faure. Els seus tres fills hi van jugar i va ser en Joan, el petit, qui va tenir-hi més ressò formant part d'aquell equip que va jugar a Primera B.

Empresari vinculat en diverses activitats (com ara la fusta o també el sector immobiliari, entre d'altres) va ser conseller d'Editorial Gironina, l'anterior propietària de Diari de Girona.

Darrerament, era habitual veure'l a Montilivi, tot seguint els partits del primer equip, explicant batalletes amb antics jugadors o amb vells coneguts. "Hi anava molt sovint, era ben fàcil trobar-lo per allà" el recorda l'exconseller Joaquim Nadal, qui va afanyar-se a recordar-lo al seu compte de Twitter. "Fa poc, en un duel amb el Numància, feia memòria d'un partit de fa dècades contra els sorians a Vista Alegre", apunta Josep Maria Ribera, un dels seus nombrosos amics.