La inesperada derrota contra el Saragossa del passat 14 juny va tancar una gran temporada del Girona, que va fregar l'ascens a Primera Divisió, una setmana abans hi tenia un peu i mig abans del gol del Lugo en el descompte; i avui, gairbé un mes després, Montilivi tornarà a retrobar-se amb Pablo Machín, amb el grup de jugadors que continuen i amb les, de moment, dues úniques noves incorporacions: Rubén Alcaraz (l'Hospitalet) i el defensa barceloní Marcelo Djalo, cedit per la Juventus i que la temporada passada va jugar a Segona B amb el filial del Granada. El pes de les baixes és notable -de Sandaza (Tòquio i Cifuentes (Elx) a la més recent de Rovirola (Llagostera) passant per Jandro i Ramalho entre d'altres-, però el club segueix treballant per renovar gent com Richy o Juncà (en funció de com acabi l'Elx) i perquè, a darrera hora, ningú vingui a pescar a jugadors amb contracte com Isaac Becerra, Florian Lejeune o Àlex Granell.

Les revisions mèdiques i les proves físiques, rutina només trencada per la presentació aquest matí de Marcelo, monopolitzaran els dos primers dies mentre que els entrenaments en grup no arribaran fins demà passat, dimecres. Un dia en què, pel que fa a la plantilla, Quique Cárcel podria haver lligat ja alguna altra novetat començant pel lateral Carlos Clerc, a qui dissabte el president de l'Espanyol ja veia anant cap a Montilivi com a cedit. L'interès del Còrdova, que posa més diners sobre la taula que els gironins, podria complicar la cessió al Girona d'aquest lateral esquerre ofensiu que no compta per a Sergio González i que va jugar cedit al Sabadell la segona meitat de la passada temporada. L'Espanyol li vol allargar una temporada més el contracte, acaba el juny del 2016, i cedir-lo a un equip de Segona A.

Preferentment el Girona, però l'arribada de Clerc a Montilivi es pot acabar embolicant en la carambola en el mercat de porters que pot generar la sortida d'Iker Casillas del Madrid en direcció cap al Porto. El club blanc s'ha quedat sense porter, perquè Keylor Navas està lesionat i el Manchester United encara no ha deixat anar David de Gea. El Madrid vol fitxar el porter espanyolista Kiko Casilla, però, de moment, la seva oferta econòmica no ha convençut Joan Collet, que vol treure més diners a Florentino Pérez i Jose Ángel Sánchez. Sembla clar que Casilla, que ja hauria embastat un acord amb el club blanc per quatre temporades, acabarà marxant al Madrid encara que després acabi trobant-se allà amb De Gea i Navas. Mentrestant l'Espanyol necessitarà un porter per competir amb el gironí Pau López i Isaac Becerra encapçalaria una llista on també hi ha Fabricio (Deportivo). El Girona demana cobrar la clàusula de rescissió per deixar marxar Becerra, però si l'Espanyol acaba sent el seu destí, Collet voldria rebaixar la quantitat econòmica amb la cessió de Clerk i potser també del davanter Mamadou Sylla que agrada a Quique Cárcel i Pablo Machín.

Així de moment, Pablo Machín començarà a treballar amb una plantilla on hi haurà dos porters: Isaac Becerra i el jove Andrés Díaz; tres centrals: Lejeune, Marcelo i Mas; tres jugadors que poden jugar per banda en l'esquema de Machín com Bigas, Coris i Aday; cinc migcampistes: Pere Pons, Eloi Amagat, Àlex Granell, Vivi i Alcaraz; i dos davanters: Felipe i Mata. En total una quinzena de jugadors als quals se'ls poden afegir altres joves del club, com Roqué (Gavà), Marc Carbó (Farners) i Mamau (Figueres) fitxats aquest estiu per jugar amb el filial. Amb tot en aquesta llista, a més dels tres fitxats pel filial, hi ha altres joves com Andrés Díez, Bigas o Vivi que no tenen, ni de bon tros, assegurada una plaça al primer equip. Un altre que podria acabar canviant d'aires, tot i tenir contracte, és el central banyolí Carles Mas.

Esportivament, les arribades de Rubén Alcaraz i Marcelo Djalo són les grans novetats del Girona per a l'inici de la temporada, però, en canvi, en l'àmbit dels despatxos, els jugadors veterans sí que trobaran molts canvis a Montilivi perquè ni Josep Delgado és l'accionista majoritari, ni el seu nebot Javi Pequeño és el director general, ni Patxi Otamendi ocupa ja la presidència del club. La plantilla coneixerà un nou president, Delfí Geli; es trobarà amb un jove executiu barceloní, Nacho Mas-Bagà, a la presidència del club i percebrà que Pere Guardiola és el nou home fort del club amb dos francesos, Jean-Louis Dutaret i Samir Boudjemaa, fent el paper de propietari absent de Delgado. En el seu cas, potser, més absents i tot.