Quique Cárcel · Director esportiu del Girona FC

«Diuen que com més aviat t'enfrontes a un equip filial, millor»

16.07.2015 | 15:08
«Diuen que com més aviat t'enfrontes a un equip filial, millor»

A diferència de les últimes temporades, aquest any al Girona li tocarà arrencar fora de casa. El rival és l'Athletic Club B, un equip que acaba de pujar. Com ho veu tot plegat?

Amb sinceritat, preferia començar a casa. Tinc l'experiència de l'any passat molt recent i ens va anar de meravella encetar la Lliga amb una victòria davant la nostra afició. Ara, sempre s'ha de mirar el costat positiu i tenir primer un desplaçament també significa tenir menys pressió d'inici, perquè jugues fora i no ho has de fer davant la teva pròpia afició. Si comencem guanyant, doncs encara més moral perquè ho haurem fet a domicili. Ara, compte amb el filial del Bilbao. Té gent jove amb molta qualitat;?diversos dels seus jugadors han estat cedits a Segona A?i crec que acabaran fent un equip bastant interessant. Preveig un inici complicat, però sempre es diu que el millor és agafar els filials ben aviat.

S'arrenca a fora i també s'acaba a fora. I?no en un camp qualsevol: el Toralín.

Sí, tampoc serà gens fàcil. Ponferrada és una plaça difícil, no ens enganyem. Però també és una època de l'any en què pot passar de tot, com vam veure ara fa ben pocs mesos. Si el Ponferradina es juga alguna cosa, se'ns complicarà la vida si nosaltres també hi anem necessitats. Ara, si ells ja ho tenen tot fet, serà una altra història i això ens pot beneficiar. Veurem...

Els últims desplaçaments espanten bastant. No només per Ponferrada. Abans s'haurà visitat Còrdova, Elx i Valladolid. Quim tram final, no?

Sí. Però, a dia d'avui, encara no sé quins equips són els favorits i els que donaran més guerra. Per noms sí que és cert que tenim un calendari final més complicat. Tot i això, d'aquí uns mesos poden passar moltes coses. Potser hi ha equips que, a dia d'avui no entren en les travesses per estar a dalt, i després sí que ho aconsegueixen. Crec que l'Oviedo o el Numància en poden ser un exemple. Per a mi, estan fent equips prou bons. Ara bé, estem encara a mitjans de juliol, així que ara mateix crec que tots els rivals seran igual de complicats. És difícil analitzar-ho ara amb exactitud.

Llavors encara no veu cap equip amb números de ser amunt a la classificació?

Sí, per noms n'hi pot haver molt, però veig diferències respecte l'últim any. Llavors hi havia un Betis o un Las Palmas;?ja era clar a l'estiu que eren dos equipassos i han acabat pujant. Trobo que ara tot està una mica més igualat. Això no treu que hi hagi sis, set o vuit gegants, que hi són. Però el Girona va demostrar l'últim curs que qualsevol club, si fa les coses ben fetes, es pot plantar ben amunt a la classificació. Per tant, pot passar de tot i fer previsions està ara massa obert encara.

A?la sisena jornada, derbi contra el Llagostera. I?per començar, a Montilivi. Sembla que no hi haurà tant en joc com en la darrera temporada?

Tot el que sigui un derbi gironí, és apassionant. Estic convençut que el Llagosterà farà un equip molt competitiu, i que es convertirà en una veritable pedra de toc per a nosaltres i que arribarà ben aviat, a la sisena jornada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema