Un equip que tot just acaba de pujar a Segona A i un clàssic del futbol espanyol esperen a Girona i Llagostera, respectivament, en la primera jornada de competició de la Lliga Adelante 2015/2016, fixada per al cap de setmana del 22 i 23 d'agost. Els de Pablo Machín, que tot just avui celebren el primer entrenament de pretemporada, visitaran el camp de l'Athletic Club B, mentre que els blaugrana, a dia d'avui d'estada a Garòs (pirineu de Lleida), rebran l'Osasuna a l'estadi Palamós-Costa Brava. Tot plegat, així ho va determinar el sorteig que la Reial Federació Espanyola de Futbol va celebrar a la seu de Las Rozas, a Madrid.

El futbol és imprevisible i fer cabòries sobre què és el que pot passar abans que es produeixi és una aposta del tot arriscada. Tanmateix, al Girona l'espera una arrencada de competició en què es veurà les cares amb tres dels quatre equips que provenen de la Segona Divisió B en les primeres jornades. No només obrirà foc a Bilbao (està per veure si jugarà a San Mamés o si ho farà a Lezama), sinó que en el següent desplaçament visitarà el camp del Gimnàstic de Tarragona i després encadenarà l'enfrontament a Montilivi amb l'Osca i el desplaçament al Nuevo Carlos Tartiere d'Oviedo.

El cap de setmana del 24 i 25 d'octubre, coincidint amb les festes de Sant Narcís, visitarà la ciutat el Saragossa, reeditant així el partit d'ara fa unes quantes temporades, quan l'equip aragonès també va trepitjar Montilivi per les mateixes dates. En aquella ocasió, l'any 2008, un solitar gol d'Alberto Manga des del punt de penal va donar la victòria als locals. Un altre partit destacat serà el que el 7 o 8 de novembre, i també a l'estadi, el Girona jugarà contra el Lugo, l'equip que va evitar l'ascens directe a Primera en l'última jornada de la passada campanya. Per cloure el curs (el primer cap de setmana de juny del 2016), els gironins visitaran el complicat camp del Ponferradina, abans d'haver rebut a casa l'Alcorcón, l'últim rival que es desplaçarà fins a Montilivi.

De la seva banda, el Llagostera obre foc amb l'Osasuna al Palamós-Costa Brava, el mateix escenari que acollirà l'últim partit dels blaugrana de la temporada. En aquesta ocasió, el rival serà el Saragossa. Lugo i Albacete seran els dos primers desplaçaments dels d'Oriol Alsina, mentre que en el tercer arribarà un dels plats forts de la Lliga. Serà a la sisena jornada (cap de setmana del 27 i 28 de setembre), quan es disputarà el primer dels dos derbis gironins d'aquesta Lliga. Molt més matiner que en el darrer curs, el primer d'ells es jugarà a Montilivi. El de la segona volta està previst pel cap de setmana del 27 i 28 de febrer, a Palamós.

De la seva banda, el 21 o 22 de novembre el Llagostera jugarà un dels partits més calents que l'esperen al llarg de la competició. Serà al camp del Gimnàstic de Tarragona, el rival al que els del Gironès, que l'estiu del 2014, van deixar sense l'ascens a Segona A en una eliminatòria que va aixecar força polseguera. El duel entre tots dos equips al Palamós-Costa Brava no arribarà fins a mitjans d'abril (el 23 o 24).

Gironins a banda, la primera jornada de la Lliga Adelante deixa alguns enfrontaments d'alçada només per començar. El Còrdova, que aquesta última temporada ha militat a Primera, rebrà al Nuevo Arcángel el Valladolid, un dels favorits en la lluita per l'ascens. L'Elx (que ha estat inclòs després de ser ratificat el seu descens administratiu) arrencarà a Ponferrada, mentre que l'Almeria rebrà a casa el Leganés.