El Girona 2015/16 es posa avui en marxa. Superades les pertinents revisions mèdiquies, l'equip celebra aquest matí a Montilivi el primer entrenament de pretemporada i Pablo Machín el dirigirà amb només 12 jugadors de la primera plantilla a les seves ordres. Una xifra molt minsa per encarar amb garanties una Lliga exigent i molt llarga com ho és la Segona Divisió A. Ho sap el director esportiu Quique Cárcel, que fa setmanes i setmanes que treballa per intentar confeccionar l'equip més competitiu possible. De moment, només Rubén Alcaraz i Marcelo Djalo omplen una nòmina de fitxatges que, això sí, s'engreixarà ben aviat. De mica en mica, però la propera cara nova és a punt de caure. Si res es torça, Carlos Clerc arribarà cedit abans d'aquest cap de setmana. «No està tancat, però esperem que sigui nostre. Estem treballant perquè jugui amb nosaltres aquest any», es limita a dir Cárcel quan se li pregunta pel jugador.

Clerc, en propietat de l'Espa?nyol, sap que no té cabuda al primer equip blanc-i-blau, així que busca una sortida des de fa temps. Una desena d'equips han trucat a la seva porta i alguns d'ells amb ofertes molt superiors a la del Girona. Tanmateix, la bona sintonia entre els dos clubs, les converses que els presidents Joan Collet i Delfí Geli han mantingut els últims dies i la predisposició del jugador català de no moure's gaire lluny de casa, han estat clau perquè el seu destí tingui tots els números de ser Montilivi. L'acord és una realitat i només queda acabar de redactar i signar la paperassa pertinent perquè la cessió per una temporada de Clerc es faci oficial.

Més complicat és que Miguel Ángel Cifuentes torni a vestir la samarreta blanc-i-vermella, encara que Cárcel segueix insistint que el de Zújar «interessa». Ell i Juncà segueixen a la seva agenda perquè «volem que siguin aquí». Tanmateix, tant un com l'altre «tenen contracte amb l'Elx i com que no sabem exactament la situació del club, no podem estar segurs de què és el que passarà». Si una cosa té prou clara Cárcel és que si l'Elx es manté a Segona A, com sembla que serà, Cifuentes té molts números de no moure's del Martínez Valero, així que el seu retorn seria pràcticament impossible.

Vivancos i Bigas

Dos dels futbolistes que a partir d'avui s'entrenaran amb el primer equip són Albert Vivancos i David Bigas, jugadors que la temporada passada van marxar cedits a l'Hospitalet i el Sant Andreu, respectivament. Els seus casos són especials, perquè si bé de bon inici encara no són peces de la primera plantilla, tenen opcions de quedar-s'hi si convencen Pablo Machín. «Ens interessen, però ells s'ho han de guanyar», diu Cárcel, qui confessa també que el club està buscant una sortida en forma de cessió per joves com Marcel Serramitja i Eloi Zamorano.