L'Espanyol sembla no decidir-se a pagar la clàusula de Becerra i el porter d'Esplugues té coll avall que continuarà una temporada més al Girona en què ja no tindrà de company al valencià Jorge Palatsí, a qui el club no li ha ofert la renovació, sinó al jove porter d'Igualada David Oliveros. El català arribarà cedit pel Madrid després que Zinedine Zidane no compti amb ell per al Castilla després que el curs passat fos titular al juvenil A dels blancs. Oliveros, que acabava de fer dinou anys, es va formar al futbol base de l'Espanyol, però ara fa dos anys va marxar al Madrid que va pagar traspàs per un porter que, ara, tot just té anys i que es perfila com l'alternativa a Becerra, titular indiscutible a la porteria del Girona.

Amb la imminent arribada de David Oliveros, més la de Richy que va renovar divendres i demà ja s'entrenarà, Pablo Machín va guanyant efectius en una pretemporada en la qual el Girona ha de recompondre un equip que va fregar l'ascens a Primera Divisió, però que ha perdut peces importants com Sandaza, Cifuentes o David Juncà.

La continuïtat dels tres gironins del mig de camp (Pons, Eloi i Granell) a qui ara se'ls afegirà Rubén Àlcaraz, els dubtes de diferents clubs a pagar la clàusula de sortida del porter Isaac Becerra i la presència de Richy i Lejeune, més la novetat de Marcelo i l'alternativa de Carles Mas a l'eix de la defensa, fan que Machín compti ja amb un bon esquelet que s'ha de reforçar sobretot a les bandes, on només ha arribat Carlos Clerc per l'esquerra i si poden seguir adaptant Coris i Aday, i a davant on Felipe i Sandaza són, de moment, els dos únics davanters de la plantilla. I, lògicament, a Machín li falta també molt fons d'armari després que hagin marxat suplents habituals com Jandro, Bordas, David García, Cristian Gómez, Christian Alfonso o Juanlu.

De moment, el tècnic de Sòria disposa per als entrenaments amb molts jugadors joves i, de fet, alguns com el bescanoní Vivi, que el curs passat va jugar cedit a L'Hospitalet de Segona B, poden acabar guanyant-se un lloc a la plantilla definitiva. Aquests dies, Pablo Machín està comptant amb altres joves en els entrenaments com Zamorano o Juanpi, que el curs passat ja estaven al filial, o d'altres que el club ha incorporat aquest estiu provinent del Martinenc (Serrano), futbol base del Madrid (Traoré) o de la lliga escocesa (Simon Colina). Sobre el paper, menys Vivi i David Bigas, la resta d'aquests joves tindran fitxa del filial que entrenarà Nacho Castro a Primera Catalana. En el cas de Vivi i Bigas es buscaria una cessió a un equip de Segona B si, finalment, no tinguessin lloc a la primera plantilla. En la segona volta de la temporada passada, el migcampista de Bescanó ja va jugar cedit a L'Hospitalet i el lateral de Peralada al Sant Andreu.

Un altre dels joves que havia de fer la pretemporada amb el primer equip aquest estiu, el davanter de La Cellera Marcel Serramitja, va marxar dimecres cedit a l'Olot de Segona B.