Jaime Mata ha tornat de les vacances amb energies renovades. Ve de fer un bon any, del qual ha quedat prou satisfet i en què va gaudir fins que el somni de la Primera Divisió es va esvair en el darrer moment. Té ganes de tornar-hi, de suar la samarreta i que els resultats, en l'aspecte individual i en el col·lectiu, acompanyin. Tot això vol fer-ho a Girona, perquè no té pensat moure's d'aquí malgrat les ofertes que durant aquestes setmanes li han arribat d'altres clubs. Té un any més de contracte i està decidit a complir-lo. N'està tan convençut que fins i tot la seva parella es desplaçarà des de Madrid fins a la ciutat per viure amb ell durant tot el curs.

Lugo i Saragossa. Dos dies molt durs. Un final de temporada complicat i difícil de pair. Les vacances li han anat bé per passar pàgina?

Sí, molt. Tot i que al principi va ser força complicat. Perquè vaig tornar a casa i tothom em tornava a preguntar sobre el mateix, sobre què ens havia passat. És el que ?menys vols; prefereixes oblidar-ho com més aviat millor. Les vacances van fenomenal per desconnectar i pensar en altres coses. Com per exemple en la temporada que ara ve i en la qual volem tornar a formar un bon equip. Sabem que han canviat i que canviaran moltes coses encara. Directiva i també els jugadors. Espero que s'intenti tornar a fer un equip molt competitiu, per poder gaudir una altra vegada.

Veig que mira endavant. És normal. Però fem una ullada al passat. No pas per tornar a recordar el final de Lliga, sinó per centrar-nos en el seu any, en l'aspecte personal. Li va costar arrencar, però quan ho va fer, va rendir. Està content amb els seus números?

Sí. Si es mira pel que fa a números, ha estat una temporada excel·lent per a mi. Era el meu debut a la Segona Divisió A, l'entrenador m'ha donat molta confiança i he pogut jugar més de 30 partits, he marcat 12 gols... Estic molt content. Personalment és cert que he passat ratxes en què no he pogut marcar gols, però ho he dit més d'una vegada durant aquests últims mesos: he aportat moltes altres coses. Moltes. No només s'espera de mi que faci gols. Treball, esforç i un munt de coses que tot i que no es veuen tant, també són importants pel bé de l'equip. El que valen són els números, això és innegable i com deia, estic prou satisfet amb el meu any.

Què s'exigeix per aquesta temporada entrant?

El que m'exigeixo sempre. Dedicació plena, esforç, sacrifici i pensar en l'equip. Això és el primer. Si després les ocasions i els gols arriben, serà la cirereta. Amb sinceritat, el gol no és una obsessió per a mi que em torni boig, encara que sóc davanter i visc d'això. Hi ha d'altres coses que també són importantíssimes pel bé del col·lectiu i aquestes són les que crec que millor se'm donen i que més puc aportar.

Aquest últim curs va formar una molt bona societat amb Fran Sandaza. Ara, el seu company de batalles ha fet les maletes rumb al Japó. Li tocarà buscar-se un nou company...

Sí, és clar. De moment hi som Felipe (Sanchón) i jo com a davanters. El que arribi serà benvingut. Per això sóc poc competitiu. Vull dir que jo només em fixo en mi. El que ha d'estar bé sóc jo i qui decideix qui ha de jugar és l'entrenador. Per tant, a centrar-me en això. Ara som només dos atacants i suposo que en vindran més. Doncs perfecte i benvinguts.

Es quedarà al Girona?

Sí, d'aquí no em moc. Em queda aquest any. De moment a començar-lo, a treballar al màxim i a veure com em surten les coses.

Ha tingut ofertes per fer les maletes?

Sí, i tant. És clar, no s'ha d'amagar res d'això. Hi ha hagut l'interès d'altres equips, però jo estic aquí, tinc un any més de contracte, estic molt content a Girona i molt feliç. Així que... endavant.

Es queda perquè res del que li han ofert l'ha acabat de convèncer o perquè a Girona hi està tan bé que ni s'ho ha replantejat?

Perquè aquí estic molt bé. No he tingut cap problema des que vaig arribar a Girona. En el seu dia vaig signar un contracte de dues temporades amb el club. Si hagués volgut marxar l'estiu següent hauria signat per només un any, així que la idea ja era la de quedar-me. Jo m'he mogut perquè així sigui i tinc un contracte que vull complir. Tampoc tindria cap dret a queixar-me sobre la meva situació o a voler buscar una sortida abans d'hora. Em queda aquest any, el vull complir, ho donaré tot pel Girona i espero poder deixar el llistó el més amunt possible.