La titular del Jutjat Central del Contenciós administratiu 9, Eva María Alfageme, va acordar ahir retirar les mesures cautelars, la qual cosa va confirmar el descens adminstratiu de l'Elx a Segona Divisió A i manté l'Eibar en la màxima categoria. Després de la vista celebrada dilluns amb representants dels dos equips, la Lliga de Futbol Professional (LFP) i del Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD), la jutge va considerar que «no concorren circumstàncies que justifiquin el manteniment de la mesura de suspensió» i no modifica la resolució del TAD del 13 de juliol.

Ara, aquesta resolució pot ser recorreguda en apel·lació davant la Sala del Contenciós-administratiu de l'Audiència Nacional en el termini de 15 dies.

La magistrada considera que rebutjar les mesures sol·licitades per l'Elx «no té per què portar a situacions dramàtiques i irreversibles», sobretot quan «cada temporada, al final de la Lliga, alguns clubs descendeixen de categoria i altres ascendeixen i això no implica la seva desaparició». La jutge assenyala que no ignora «els molts interessos que l'Elx veurà afectats per la no adopció de la suspensió», però subratlla que no es poden desconèixer dades «importants», com que els deutes del club amb Hisenda no es van abonar en període voluntari. Alfagame afegeix en la seva resolució que «hi va haver diversos requeriments no atesos» per l'Elx i «només, quan se li va imposar la sanció de descens de categoria es va prendre la decisió de pagar, no abans».

Un nou recurs

Un cop coneguda la resolució, el consell d'administració de l'Elx va emetre un comunicat en què considerava un «acte d'absoluta desproporcionalitat» la decisió de la jutge de l'Audiència d'aixecar la mesura cautelar sobre el descens administratiu del club i va anunciar que seguirà amb la seva lluita per seguir a Primera. El club il·licità recorda que l'Audiència Nacional assenyala que l'entitat «ha vist arrabassada la seva plaça en la màxima categoria del futbol espanyo» i afirma que procedirà a exercitar «totes les accions que siguin concedides en dret per a la defensa dels seus interessos». El club il·licità disposa de quinze dies per presentar un nou recurs, encara que part del consell d'administració ja assumeix que l'equip militarà a Segona A la propera temporada.

Un altre descens?

Ara l'Elx disposa de deu dies per saldar el seu deute amb jugadors i exjugadors de la seva plantilla i evitar un nou descens administratiu, en aquesta ocasió a Segona B. Sense temps per recuperar-se de l'impacte anímic del descens a Segona A, els dirigents de l'Elx han de fer front ara a un deute propera als 7 milions de euros. El club estava convençut que podria fer front al deute denunciat a l'AFE amb els ingressos de Primera, però en el nou escenari ja no ho té tan segur.