El Girona i el Llagostera van conèixer ahir quins són els seus primers rivals a la Copa del Rei. En el sorteig fet al migdia a la seu de la Federació Espanyola, el Girona va quedar aparellat amb el Nàstic mentre que el Llagostera ho va fer amb l'Albacete en partits de la segona eliminatòria de la competició. En el cas del Girona, el matx -aquesta ronda és a partit únic- es disputarà al Nou Estadi tarragoní. El Llagostera, en canvi, jugarà a Palamós davant els manxecs. Curiosament, o no, l'atzar farà que el Girona visiti en només tres o quatre dies el Nàstic en dues ocasions. I és que el partit de Copa del Rei tindrà lloc ben bé després de la visita al Nou Estadi en matx de Lliga. Res de sorprenent tenint en compte els antecedents de les darreres temporades en què ja s'ahvia produït aquesta mateixa circumstància. De fet, el Nàstic ja va ser el rival del Girona la temporada 2008-09 també al Nou Estadi en un partit en què el conjunt que dirigia llavors Raül Agné es va imposar per 0-2 gràcies a dos gols de Gabri Gómez. La doble ració de derbi entre gironis i tarragonins servirà per recuperar un partit i reviure una rivalitat que feia tres temporades que no es vivia. El descens del Nàstic a Segona B el curs 11-12 ha fet que els darrers anys, el Girona no s'hi hagi enfrontat.

La temporada passada el Girona va enfrontar-se al Tenerife a Montilivi, a qui va derrotar gràcies als llançaments des del punt de penal després d'acabar el partit 0-0. a la tercera eliminatòria, el conjunt de Pablo Machín -farcit de suplents i no habituals- no va tenir cap opció a Zorrilla davant el Valladolid (2-0).

De la seva banda, encara és més curiosa la situació del Llagostera, que rebrà l'Albacete tres dies abans d'enfrontar-se als manxecs a la Lliga al Carlos Belmonte. Des del club es valora molt positivament el fet de poder jugar a Palamós aquest partit. «El més important és que juguem a casa amb tot el que això comporta d'estalviar-nos un viatge llarg», deia el membre de la secretaria tècnica Gerard Escoda. El reusenc veu l'eliminatòria «equilibrada» però subratlla el factor de jugar a casa com un petit «avantatge». El Llagostera rebrà els manxecs després d'haver-se enfrontat el cap de setmana abans a Palamós a l'Alabès. De la seva banda, els manxecs viuran una setmana molt moguda ja que el partit a Palamós serà just després de jugar al camp de l'Oviedo.

Serà la quarta participació de l'equip llagosterenc a la Copa del Rei. La més sonada va ser fa tres anys quan, militant a Segona B, van arribar als setzens de final on van caure davant el València a doble partit. La temporada passada, la primera com a equip de Segona A, el Llagostera no va tenir sort al sorteig i se les va heure amb el Betis, que tampoc els va fer cap concessió (2-0) al Villamarín.