La temporada 2015-2016 per al juvenil A del Girona va començar ahir amb la primera sessió d'entrenament de la temporada. Robert Vila tornarà a ser l'entrenador de l'equip després de l'ascens de la temporada passada.«El juvenil no deixa de ser l'última part de la formació. Jugar a la màxima categoria ens dóna un final d'aquesta etapa molt exigent», assegurava el tècnic de l'equip gironí.

Com sol passar, l'equip va quedar bastant desmuntat un cop finalitzada la temporada passada. Molts jugadors han finalitzat la seva etapa com a juvenils per pensar ja en reptes en equips sènior i això va fer que la coordinació del futbol base incorporés la majoria de jugadors que formaran la plantilla gironina. «La idea del club és fitxar aquells jugadors que sabem que poden seguir creixent en l'estructura del Girona. Els hem d'oferir la possibilitat que a la llarga puguin ser funcionals, primerament, pel filial». Robert Vila es mostra convençut de quin ha de ser el camí a seguir del seu equip i és coneixedor de la màxima dificultat de la categoria. «Durant l'any tindrem molta exigència. Tenim cinc desplaçaments a Mallorca, tres a Aragó, equips com el Barça, l'Espanyol, la Damm... Durant la pretemporada tenim partits de molta dificultat per intentar veure el nivell de la Divisió d'Honor».

I és que en aquesta pretemporada que van començar ahir seran molts els partits que tindrà l'equip, i davant rivals d'entitat. Jugarà davant juvenils com el Bellvitge, el Prat i el Barça i primers equips de Tercera Divisió i de Primera Catalana com el Manlleu, el Granollers i el Vic. Per l'entrenador, el gran objectiu de la pretemporada és «conjuntar l'equip, agafar el to físic i el ritme de competició per competir de la millor manera».

Robert Vila té bastant clar com ha de ser el joc de l'equip i quins han de ser els objectius a curt i a llarg termini. «Tenim molt clar la nostra manera d'entendre el joc. Hem de ser un equip valent amb i sense pilota». Els jugadors tindran la feina d'aconseguir plasmar al terreny de joc les idees dels entrenadors per encarar una temporada -que començaran el 6 de setembre davant el Nàstic a casa- de la millor manera possible. «Si els jugadors són capaços d'entendre la filosofia i jugar bé, arribaran els resultats. No prioritzarem els resultats a la nostra idea de joc». Vila, però, té molt clar que «el que tenim clar és que volem competir davant tots els rivals de la categoria».

Una desena d'incorporacions

A banda dels jugadors que pugen del juvenil B, el Girona ha incorporat deu jugadors: Carles Santaló (Espanyol), Pol Agustí (Damm, però arriba cedit per l'Espanyol), Adrià Labiano (Espanyol), Sergi Abad (Manlleu), Abdel (torna de la cessió al Sàbat), Gerard Mas (Sàbat), Carles Corominas (Sàbat), Alejandro Delgado (Mollet), Roger Verdaguer (Manlleu) i Lluís Bargalló (Damm).