De mica en mica i en comptagotes arriben els reforços al Girona. Després d'Alcaraz (Hospitalet), Marcelo (Granada B), Clerc (Sabadell) i Oliveros (Madrid juvenil), el club va fer oficial ahir la incorporació de Kiko Olivas. El central nascut a Antequera, el mes vinent farà 27 anys, s'ha compromès per dues temporades amb el Girona on arriba després de jugar els dos darrers cursos amb el Sabadell, amb qui el passat va baixar a Segona Divisió B. Ahir al matí ja va passar la revisió mèdica pertinent i a la tarda Kiko Olivas es va incoporar a l'estada de Peralada, on començarà a posar-se a punt. Sembla poc probable que avui pugui tenir minuts contra el Peralada abans de ser presentat dilluns de manera oficial.

El director esportiu gironí demanava paciència perquè s'estava treballant amb primeres opcions. L'alta de Kiko Olivas confirma que la silenciosa tasca de l'àrea esportivacomença a donar fruits, ja que el defensa malagueny és un defensor més contrastat a la categoria i l'any passat va ser el jugador més destacat del Sabadell (39 partits, tots de titular i 4 gols). Amb l'arribada d'Olivas (1,84 i 78 kg), Pablo Machín veu com s'amplia una nòmina de centrals que vol que sigui molt més nombrosa que l'any passat. Han arribat Marcelo Djalo i Kiko Olivas, mentre que Richy Álvarez ha renovat i, de moment, Florian Lejeune continua. Qui no segurà serà Carles Mas que serà cedit aquest mateix estiu després d'ampliar el seu contracte fins el juny del 2017. A la baixa de Mas s'hi afegeixen les de Ramalho, David Garca i Íñiguez, els altres jugadors que el curs passat van actuar a l'eix, la qual cosa fa que Cárcel estigui buscant encara un altre central més per completar aquesta parcel·la tan important en el sistema 5-3-2 de Pablo Machín.

Format al planter del Màlaga, va ser captat amb 19 anys pel Vila-real pel seu filial. A La Plana, Olivas va arribar a debutar a Primera i a jugar-hi 6 partits, entre els quals dos de Copa de la Uefa. També va ser internacional sub21 en 4 ocasions. Després d'un any al Còrdova (12-13), Olivas va fitxar pel Sabadell (13-15). El malagueny acumula 211 partits a la categoria de plata a més a més de 49 a Segona B i dels 6 de Primera.

L'afició del Girona i també la del Llagostera de ben segur que coneix Kiko Olivas no només d'enfrontar-s'hi sinó perquè n'ha patit el seu potencial en el joc aeri. I és que Olivas sap què és marcar al Girona i també al Llagostera. Contra el Girona, un gol seu de cap, juntament amb un altre de Florian Lejeune va evitar el triomf dels de Raül Agné a la Ciutat Esportiva del Vila-real B (2-2) el curs 11-12. Un altre gol seu va frenar les aspiracions de play-off del Llagostera l'any passat a l'empatar a Sabadell en el darrer sospir (1-1). La seva capacitat física és una de les virtuts que més agraden d'ell a Machín que valora molt el potencial aeri dels seus homes a causa de la importància que dóna a les accions d'estratègia a pilota aturada.