«Des que va arribar, en Pablo ha recuperat la il·lusió del club i la ciutat per fer coses importants». Amb aquesta frase el president del Girona Delfí Geli resumia la temporada i mitja que duu Pablo Machín com a entrenador de l'equip. La salvació miraculosa i el millor curs de la història de l'entitat li han valgut al tècnic sorià una ampliació i millora de contracte fins al 2018. Ahir a Peralada, Machín, Geli i Cárcel van escenificar l'acord. El de Gómara va aclarir que les dues parts sempre havien estat «tranquil·les» perquè tenia un any més signat tot i reconèixer que «en futbol sempre hi pot haver opcions i alternatives», en referència a l'interès d'altres clubs per contractar-lo. Finalment, Machín ha apostat per quedar-se a Montilivi perquè està a «gust»i perquè tant Geli com Cárcel li han transmès que es tracta «d'un bon projecte». «Primer calen uns bons fonaments i saber d'on venim. La clau des que hi sóc jo és la humilitat, la feina i l'exigència», deia Machín. El sorià va subratllar que, tot i la durada del contracte, no vol ser un «llast» per al club, en el cas que vagin mal dades, tot i que no hi vol pensar.

Amb la tranquil·litat de treballar a gust en el lloc on vol ser i amb persones de la seva confiança, Machín enceta la tercera aventura al capdavant de la banqueta blanc-i-vermella. Ho fa en un any on el llistó «no és alt, és altíssim», tal i com ell mateix admet. Tanmateix, Machín té claríssim i així els ho transmès als futbolistes que el Girona «no començarà la temporada sent el tercer millor equip, sinó un mes». Això sí, el gran curs passat, pel tècnic, hauria de que el Girona «fos més respectat des del principi». Machín confia que no es compleixi la tradició que diu que després d'un gran any en ve un de fatigues. «El primer objectiu és que això no passi. Volem passar un any tranquil i fer gaudir l'afició. Si classificatòriament podem lluitar per fites que no s'esperen, doncs millor».

La plantilla

Pel que fa a la plantilla, Machín assegura que «la idea és tenir dos jugadors per posició» tot i que matisa que allò ideal seria trobar «homes que puguin actuar en diversos llocs». Això permetria estalviar en nombre de jugadors a la planitlla i concedir més oportunitats als joves. Respecte als fitxatges, el sorià té clar que encertar-la o no és el «80%» de la temporada. «Si ho fem, serà més fàcil guanyar partits perquè és la qualitat dels futbolistes la que els decideix». A l'espera de l'arribada de més reforços, Machín, com Quique Cárcel i tots els aficionats gironins està molt pendent de Becerra i Lejeune. El tècnic és conscient que la gran temporada passada els ha posat a l'aparador i que hi ha diversos equips de Primera interessats a fitxar-los. En aquest sentit, Machín revelava que cap jugador li ha dit?«míster vull marxar» i recordava que ell no vol «ningú descontent» a l'equip. «Tenen clar que tenen contracte i que volen fer una altra bona temporada», deia Machín que tot i això, considera que si desitgessin marxar «la porta la poden tenir oberta si compleixen amb la clàusula de rescissió que van signar». En la mateixa línia, Cárcel explicava que el 50% de les seves hores de feina les passa treballant en les renovacions que tenen opcions de sortir. «Tenen clar que estan a gust i volen complir el contracte. Intentarem renovar-los fins on puguem. Volem que es quedin però ells tenen un futur que s'han d'elaborar», deia Cárcel.