Més de mitja dotzena seran les cares noves que arribaran al Girona abans no comenci la temporada. Ahir ho va confirmar el director esportiu Quique Cárcel durant la presentació del darrer fitxatge, Kiko Olivas. Cárcel va reconèixer que l'àrea esportiva treballa per incorporar les opcions que tenen encerclades en vermell a la seva llista, que són les primeres. «Tinc tranquil·litat per esperar el que vull portar», deia Cárcel, que entén que «cada cop hi ha més partits de nivell» a la pretemporada i els reforços no arriben. L'exjugador de l'Hospitalet va precisar que el número de reforços que encara fan falta a l'equip sobrepassarà la mitja dotzena i podria arribar als 8. Cárcel també va especificar les posicions que el Girona està cercant: un porter, un o dos carrilers, un altre central, un migcampista i dos o tres davanters.

El nombre de fitxatges podria augmentar en el cas que es produís la sortida d'algun dels jugadors amb ofertes (bàsicament Becerra o Lejeune). Tot i això, Cárcel no vol ni sentir a parlar d'aquesta possibilitat. «Compto amb aquests jugadors. Són del Girona», va dir el director esportiu, que recordava que «som en un projecte de 3 o 4 anys i volem renovar els jugadors importants».

Una de les vies per on podrien arribar els nous fitxatges és la fórmula de les cessions. De fet, així ja ha arribat el lateral esquerre Carlos Clerc procedent de l'Espanyol. «Hi crec molt. Als filials hi ha jugadors de molta qualitat i de vegades és difícil tenir futbolistes en propietat», subratllava fent referència a les cessions. En aquest sentit, el club ja fa temps que està treballant amb diversos equips per aconseguir alguns jugadors en qualitat de cedits. No obstant això, el mercat marca el ritme i alguns dels joves jugadors pels quals el Girona sospira estan pendents que els seus equips fitxin jugadors més contrastats perquè els deixin sortir. És el cas de l'Espanyol, a qui el Girona ha demanat a préstec l'atacant Mamadou Sylla i el migcentre Pol Llonch i també ha preguntat pel davanter Jairo Morillas. També del València, que té des de fa setmanes la proposta del Girona pel menut i hàbil davanter Iban Salvador.

Respecte a les possibilitats de l'equip aquesta temporada, Cárcel va fer una interessant reflexió. «No som el Girona que semblava que havia d'estar a la zona baixa la temporada passada ni tampoc ara serem un Girona que haurà d'estar a dalt. Sobretot hem de tenir molta calma», deia. Sobre si el crèdit salarial per fitxar s'ampliarà o no, Cárcel no hi vol pensar i recorda que «encara hi ha deutes». «No ens hem de tornar bojos. Si es posa al dia i s'incrementa (amb el nou repartiment de drets televisius), millor».