Quique Cárcel ho té clar i hi creu molt. «Hi ha molts bons jugadors a Primera i no tots hi tenen lloc», deia la setmana passada. El màxim responsable esportiu és conscient que la fórmula de les cessions és una opció molt vàlida per a un club com el Girona per aconseguir jugadors de nivell. Ho va demostrar la temporada passada amb les adquisicions de Ramalho (Athletic), Cifuentes (Elx), Cristian Gómez i Christian Alfonso (Espanyol) i Íñiguez (Vila-real). Cinc cessions, algunes de més profitoses que d'altres que van servir, de passada, per estalviar en sous de jugadors. Enguany sembla que va pel mateix camí. De moment han arribat Marcelo Djallo des del Juventus i Clerc i ahir Jairo Morillas de l'Espanyol. No seran els últims.

El club blanc-i-blau és una de les fonts d'alimentació més recorrents des que el Girona va tornar a Segona A l'estiu del 2008. Des de llavors fins a 8 jugadors ha deixat a préstec l'Espanyol a Montilivi i només en tres temporades (08-09, 12-13 i 13-14) no n'ha arribat cap. La història va començar el 2009 quan el llavors director esportiu, Javi Salamero, va anar a trucar a la porta de l'Espanyol a veure què queia. De la trobada en van arribar les cessions d'Ernesto Galán, a qui l'Espanyol havia fitxat del Lleida aquell mateix any, i Juanma Hernández. Mentre el primer (37 partits i un gol) va ser indiscutible al Girona i després va tornar a l'Espanyol on va estar-s'hi dos anys i mig, Juanma (29 partits/1gol) és recordat per ser el provocador del penal de Kiko Ratón que va donar la salvació la darrera jornada contra el Múrcia. La temporada següent (10-11), amb el retorn d'Agné qui arribaria cedit per l'Espanyol seria Ángel Martínez. El gironí (36 partits) venia del Rayo després que Pochettino no li fes lloc a Cornellà.

Rere Ángel, arribaria el jove extrem Dani Nieto que estaria marcat per la irregularitat (35 partits/6 gols). Després de Nieto, l'Espanyol i el Girona no van tornar a fer tractes fins la temporada passa, ja amb Quique Cárcel al club. Les apostes per Cristian Gómez (8 partits) i Christian Aflonso (12 partits) però no van sortir bé. A banda dels cedits, l'Espanyol també va oferir facilitats en la rescissió de contracte de Ferran Corominas perquè acabés a Montilivi (11-12). David Garcia també va venir al Girona després de tancar la seva etapa a Cornellà (11-12).