Una de les posicions que el Girona més necessita reforçar aquest estiu és la parcel·la ofensiva. A la transcedental baixa de l'home-gol de l'equip la temporada, Fran Sandaza, amb destí el Japó, se li van unir les d'altres jugadors d'atc que van tenir menys protagonisme com Gerard Bordas o Christian Alfonso. Això va fer que el director esportiu del Girona engegués la recerca de tres davanters que cobrissin els seus adéus. El primer d'arribar es va concretar ahir mateix. Es tracta de Jairo Morillas que arriba cedit per l'Espanyol després de convertir-se en el màxim golejador del Grup III de Segona B amb 17 dianes. L'andalús, de 22 anys, es va formar al planter del Sevilla, des d'on va arribar fa dos anys al de l'Espanyol, amb qui va debutar a Primera Divisió la temporada passada de la mà de Sergio González. Amb l'arribada de Jairo, Pablo Machín veu com se li amplia la nòmina de davanters forts i corpulents que tant li agraden i a la qual fins ara només hi havia Jaime Mata. Jairo ja va ser presentat ahir mateix i assegura que ve a Montilivi a «treballar i intentar fer gols».

Nascut a Gilena i format al planter del Sevilla on va arribar-hi als 10 anys, amb 17 va debutar amb el filial andalús la qual cosa li va penjar l'etiqueta de gran promesa. Les presses per triomfar van fer que amb 20 anys es decidís a fer les maletes cap a Barcelona per jugar a l'Espanyol. A Sant Adrià, Jairo ha marcat 26 gols en 60 partits les dues darreres temporades que l'han convertit en segurament el davanter més resolutiu del grup de Segona B. Les qualitast de Jairo no han passat desapercebudes per Cárcel que des de feia dies mantenia converses amb el seu agent per incorporar-lo. Al final la bona relació amb l'Espanyol també ha ajudat a que Jairo declinés altres propostes per jugar a Segona A i es decidís pel Girona. «És un gran club i de seguida es va interessar per mi. Era una de les ofertes que més em cridava l'atenció», reconexia el davanter que arriba cedit fins al 30 de juny. Jairo admet que està en forma malgrat no entrenar-se amb l'Espanyol i fer-ho a títol individual a Sevilla.

Prou alt (1,84) però també ràpid i lleuger (70 kg), Jairo es defineix com un davanter «de referència» al qual li agrada «caure a les bandes» tot i que reconeix que on es troba «millor» és dins l'àrea. «Sóc un golejador», afegeix.

Cárcel va beneir l'arribada de Jairo, un objectiu que feia dies que perseguia. «S'adapta molt bé al nostre sistema amb dos puntes de referència. Sap jugar d'esquenes i també buscar els espais. Té molt de futur per endavant i sap que és un any important per a ell», deia el màxim responsable esportiu blanc-i-vermell.

Amb Jairo al sarró, Cárcel segueix regirant el mercat a la recerca dels objectius que vol. Tanmateix no es vol atabalar. «De pressa esclar que en tinc i m'agradaria tancar-ho tot demà. Ara bé el tempo no el marco jo. Hem d'estar tranquils. Tenim les peces definides i lluitarem per elles», deia Cárcel, que reconeixia que confia poder tancar alguna altra negociació més aquesta setmana. El barceloní té la intenció de tenir la plantilla completa per al començament de lliga (22-23 d'agost) per no haver d'anar amb presses les darreres hores del mercat. «No estem tan malament. Tenim 15-17 jugadors i una base feta», recorda.