Carlos Clerc va ser un dels primers d'arribar. Malgrat comptar amb propostes del Còrdova o del Tenerife, el lateral barceloní va decidir apostar per Montilivi. Clerc era conscient que l'estil de joc del Girona, amb un sistema amb dos carrilers molt ofensius, afavoria les seves condicions ofensives. De mica en mica, entrenament rere entrenament, Pablo Machín li està inculcant els conceptes més fonamentals del 5-3-2. Ell és tot orelles conscient que de la importància que tenen els carrilers en el sistema de Machín. «Són conceptes que vénen amb la meva manera de jugar. M'agraden. M'hi puc adaptar bé i aportar perquè tot el que sigui recorregut em ve bé», assegura Clerc. Després de dues cessions al Sabadell, l'entrenador de l'Espanyol Sergio González aquest estiu seguia sense comptar-hi i per aquest motiu va decidir acceptar venir a Girona convençut que pot fer un bon any. De moment, David Bigas, que ha tornat aquest estiu després de la seva cessió amb el Sant Andreu i el polivalent Sebas Coris, són la seva competència al carril esquerre.

Per a Clec, que reconeix que no hi ha jugat mai regularment, el 5-3-2 és un sistema molt diferent del que fan servir la gran majoria d'equips amb només 4 defenses. En aquest sentit, l'ex del Sabadell explica que amb 3 defenses al darrere, el carriler pot mirar més amunt amb la tranquil·litat que les espatlles ben guardades. «Canvia molt el rol perquè quasibé ets un extrem. Ens trobem en situacions de centrades i de rematada fins i tot. Som extrems-laterals» diu Clerc que admet que en cas de pèrdues de pilota sap que hi ha «tres centrals i un pivot que pot fer la cobertura».

Malgrat ser un nouvingut, Clerc s troba com a casa a Girona. «Realment m'ha sorprès que amb tants pocs dies, em senti tan a gust i còmode aquí. M'encanta Girona, tot i que tot just l'estic descobrint», diu. Respecte les sensacions per aquesta nova temporada, Clerc només desitja «començar bé i anar sumant punts» per assolir ben aviat la permanència. «Després ja podrem gaudir», diu Clerc que està convençut que «amb els que som i els que han de venir tenim una bona plantilla i donarem guerra».