El mercat català de Segona B no té secrets per a Quique Cárcel que, després d'aconseguir el fitxatge de Rubén Álcaraz i la cessió de Jairo Morillas, fa dies que està intentant portar cap a Montilivi un altre dels joves noms destacats de la temporada passada al grup III. El barceloní Pol Llonch era la peça que equilibrava el joc de l'Espanyol B, amb una capacitat física per córrer al mig del camp de les que agrada a Pablo Machín i, com que al club blanc-i-blau semblen tenir clar que ha de fer un pas endavant i deixar el filial Quique Cárcel ja s'ha posat el primer de la fila. El problema, però, és que el Girona, sobretot Cárcel, que coneix bé Llonch perquè varen coincidir a l'Hospitalet, vol incorporar Pol Llonch en propietat mentre que el club blanc-i-blau només es planteja una cessió. Ofertes no en falten al migcampista, de 22 anys, i el Girona no és mai dels equips que posa més diners sobre la taula, a Montilivi es voldria que Llonch arribés amb la carta de llibertat i negociar-hi directament les condicions del contracte, però a Cornellà parlen de cessió i de compartir la fitxa entre tots dos.

Demà, dimarts, el director esportiu de l'Espanyol, Òscar Perarnau, té programada una reunió per encarrilar el futur de jugadors que, com Pol Llonch, han de sortir del filial o no compten per al primer equip. Allà es veurà si el migcampista segueix el mateix camí que Jairo Morillas i aterra a Montilivi. De moment, dissabte, el tècnic del filial, Lluís Planagumà, ja no el va fer jugar contra l'Europa.

La continuïtat d'Eloi Amagat, Àlex Granell i Pere Pons, més l'arribada de Rubén Àlcaraz i l'esforç de Vivi per fer-se un lloc a la primera plantilla deixen el mig del camp del Girona com una de les línies més ben cobertes a manca de tres setmanes per començar la Lliga. Ara bé, a Pablo Machín i Quique Cárcel els agradaria tenir una plantilla amb més fons d'armari que la del curs passat i, pel que fa als migcampistes, això s'aconseguiria del tot amb la possible arribada de Pol Llonch. El barceloní i Álcaraz són dos migcampistes amb prou nivell per discutir la titularitat al trident gironí que va monopolitzar la titularitat la temporada passada i, de fet, un i altre, van ser dos dels millors joves del grup català de ?Segona B la temporada passada. Un a l'Espanyol i l'altre a l'Hospitalet.

Pol Llonch es va formar al futbol base de l'Europa i, posteriorment, va destacar a Segona B amb l'Hospitalet on, per tant, va coincidir amb Quique Cárcel, que coneix perfectament les possibilitats d'un migcampista recuperador amb una capacitat física que, a diferència del que va passar l'any passat amb Cristian Gómez, agradaria a Pablo Machín per la seva capacitat per recuperar pilotes i posar el peu (13 targetes grogues el curs passat a Segona B).

Amb només 22 anys, Llonch ja ha jugat més de 120 partits a Segona B i, ara mateix, tothom té molt clar que el seu futur no pot passar per seguir jugant a la categoria amb un Espanyol B que té l'únic objectiu de formar jugadors per al primer equip. I, de moment, Pol Llonch no sembla entrar en els plans immediats de Sergio González tot i que el barceloní va ser una de les millors peces del filial de Lluís Planagumà el curs passat, igual que el golejador Jairo Morillas, que dissabte ja va debutar a Palamós amb la samarreta del Girona, on jugarà aquesta temporada com a cedit. En canvi, Sergio sí que ha fet jugar en alguns partits d'aquesta pretemporada el gironí Joan Jordan, que solia jugar al costat de Pau Llonch al migcamp del filial blanc-i-blau. Per la seva banda, Cristian Gómez i Cristian Alfonso continuen entrenant-se amb el primer equip de l'Espanyol però, ni un ni l'altre, haurien de començar la Lliga a la primera plantilla espanyolista, després d'haver desenvolupat un paper residual durant la seva cessió al Girona.