De moment, a 4 d'agost i amb encara dues setmanes i mitja perquè comenci la Lliga, el Girona ja ha incorporat set futbolistes. Rubén Alcaraz, Marcelo Djalo, Carlos Clerc, David Oliveros, Kiko Olivas, Jairo Morillas i Pol Llonch completen el capítol de fitxatges. Però Quique Cárcel i també Pablo ?Machín, en consonància amb el seu cos tècnic, saben que encara hi ha feina per fer i que, a dia d'avui, cal encara incorporar més futbolistes per tenir una plantilla prou competitiva per encarar amb garanties la temporada. Cárcel parlava ahir de "cinc o sis fitxatges més", operacions que vol tancar "el més ràpidament possible", però tampoc "sense presses" ni tampoc "precipitació". Així ho ha fet fins ara, el que li està donant, com a mínim, els resultats que vol. Sap, però, que el temps comença a collar i és per això que té una data en ment per intentar deixar la feina enllestida. Potser no tota, però com a mínim la major part.

Cárcel ja no només confia a tenir la plantilla completa el dissabte 22 d'aquest mes d'agost, dia en el que el Girona debutarà a la Lliga al camp de l'Athletic B. Confia a haver pogut fer els deures, fins i tot, una mica abans. "Com abans ho tinguem enllestit, millor. M'agradaria arribar al dia 15 d'agost amb totes les peces. Estem treballant perquè així sigui possible", confessava ahir el director esportiu, assenyalant així com a clau la data del Torneig Costa Brava, que enguany tornarà a tenir l'Espanyol com a rival. "Juntament amb l'entrenador, tenim una idea molt clara. Ens afanyarem per fer-la possible durant aquests propers dies. Demà (per avui) podria tenir els cinc o sis jugadors que falten, però ho volem fer bé", s'explicava.

Vivancos, un més

Amb l'arribada de Pol Llonch, Cárcel dóna per tancades les incorporacions per al mig del camp, la zona que el Girona té més ben coberta. "Buscàvem un altre perfil de jugador que pogués generar més competència al que ja tenim", deia el director esportiu, que va dirigir molt bones paraules per al jove Albert Vivancos. El de Bescanó, cedit el curs passat a l'Hospitalet, està entrenant-se amb el primer equip amb la intenció de quedar-s'hi. Una opció que guanya força pes cada dia que passa, però que no veurà la llum fins d'aquí a uns dies. "Estem molt contents amb ell. Ha crescut en els darrers mesos i ha demostrat que té nivell per poder jugar a la Segona Divisió A. Ara bé, en les últimes setmanes decidirem. Tot depèn del que decidim l'entrenador i jo. Si no, marxarà cedit una altra vegada. Però la idea, en un principi, és que es quedi".

Les sortides, a l'aire

Cárcel només té en ment ampliar la plantilla i no vol ni sentir a parlar d'una possible baixa. Una opció, però, ben real. Encara no s'ha acabat el mercat d'estiu i jugadors com Isaac Becerra i Florian Lejeune agraden a diversos clubs, de manera que la possibilitat que acabin fent les maletes encara existeix. Tots dos tenen una proposta de renovació al damunt de la taula del Girona (també la té Àlex Granell), encara sense resposta. Sobre tot plegat, Cárcel repetia que "comptem al cent per cent amb aquests jugadors. Tenim en ment un projecte de tres o quatre temporades i els volem amb nosaltres. Per això els intentem renovar. Volem que continuïn. Ara, el mercat és el que és i tenen la clàusula que tenen, per la qual cosa tot pot passar encara".