«Si cal, demà mateix porto els cinc o sis fitxatges que falten». Això deia Quique Cárcel, director esportiu del Girona, aquest passat dilluns durant l'acte de presentació de Pol Llonch com a nou jugador blanc-i-vermell. És conscient que encara li queda feina per fer, però fa setmanes que defensa la «paciència» i la «calma» per poder reforçar-se amb seny i sempre amb primeres opcions. No és amant de les presses i, per això, encara té deures per fer en aquest poc menys d'un mes que queda de mercat d'estiu. Ell defensa que «tant de bo el dia 15 d'agost tinguem la plantilla tancada», però és el primer que admet que «el mercat està com està i no serà pas fàcil».

Així mateix, aquests dies s'està afanyant a avançar feina per intentar que el club vagi anunciant els fitxatges que falten per completar l'equip. Amb el mig del camp enllestit, són d'altres les zones que cal reforçar per encarar la competició amb garanties. Una d'elles, la defensa. Han arribat Kiko Olivas (Sabadell)?i Marcelo Djalo (cedit pel Juventus); també ha renovat Richy. Ara bé, el futur de Florian Lejeune encara és incert (més d'un equip està interessat a incorporar-lo). Passi el que passi amb el jugador francès, Cárcel i també l'entrenador Pablo Machín saben que necessiten un altre central a l'equip per reforçar, encara més, la idea de l'indiscutible 3-5-2. Un dels noms que hi ha al damunt de la taula per ocupar aquesta plaça és el de Christian Fernández. No és la primera opció de la direcció esportiva per aquesta demarcació, però sí un jugador que interessa i que podria acabar venint a Montilivi.

A?punt de fer 30 anys, el càntabre és a punt de rescindir (podria ser avui mateix) amb el Las Palmas, club amb el qual té encara dos anys més de contracte (fins al 30 de juny del 2017). Amb els canaris, tan sols ha jugat 16 partits aquest darrer curs i no entra en els plans del cos tècnic per al salt de l'equip a Primera, una categoria que Christian Fernández ha tastat amb el Racing de Santander i l'Almeria. Pot actuar com a lateral esquerre, però no vindria per actuar com a carriler, sinó per fer de central. La seva fitxa al Las Palmas ascendeix fins els 200.000 euros, una xifra que segurament s'hauria de rebaixar per venir a Montilivi. El seu representant admet l'interès del Girona, si bé confessa que també hi ha dos o tres equips més de Segona A que li van al darrere i que amb el club català, ara mateix, les converses estan estancades. Un cop signi la rescisió, serà quan anunciarà quin és el seu destí.

L'opció Sylla, molt difícil

Mamadou Sylla, davanter de l'Espanyol, és un jugador que agrada, i molt, a Quique Cárcel. El director esportiu fa temps que li va al darrere, però comença a fer-se'n a la idea que serà prou complicat portar-lo cedit cap a Montilivi aquest estiu. El jugador està intentant convèncer que té un lloc a la primera plantilla blanc-i-blava. És el seu principal objectiu. Si no ho aconsegueix, tant ell com el seu representant tenen molt clar que la millor sortida és marxar cedit a l'estranger, ja sigui a la lliga belga o també a Turquia, on té alguna proposta. Serà si no fructifica cap d'aquests plans que llavors es plantejaria acabar jugant a un Segona Divisió A.