Rubén Alcaraz no és l'únic jugador que ha arribat aquest estiu a Girona per jugar al mig del camp. Aquesta zona també s'ha reforçat amb la incorporació de Pol Llonch, un altre jove futbolista que es presenta com a competència per a Alcaraz, encara que no tinguin un perfil del tot idèntic. Llonch va debutar diumenge passat al camp de l'Olot amb la samarreta gironina. Una estrena que va definir com a «agredolça» després de veure com el rival aconseguia l'empat en els últims minuts. El català explica que se sent «molt còmode» jugant d'interior, la posició que va ocupar a l'estadi ?garrotxí, encara que afegeix que «en qualsevol dels tres llocs del mig del camp em trobo prou bé». Llonch és del parer del seu company Rubén Alcaraz quan afirma que l'equip treballa «al màxim» i mira d'«aprofitar» cada entrenament per arribar a Bilbao «de la millor manera possible per encarar amb garanties l'estrena a la Lliga». c.r. girona

És evident que encara

ens queden moltes coses per polir, però la temporada és ben llarga com per anar millorant. Tot just acabem de començar. El nostre objectiu és plantar-nos en forma a Bilbao i segur que ho aconseguirem»

D'entre tots els joves «amb fam», com li agrada dir al director esportiu Quique Cárcel, que han anat arribant durant aquestes últimes setmanes a Montilivi, n'hi ha un que ben aviat ha tret el cap per demostrar que, a part de gana, té moltes qualitats per oferir a la Segona Divisió A, una categoria en la qual fins ara no s'hi ha estrenat. Es tracta de Rubén Alcaraz, el primer fitxatge de l'estiu i probablement el futbolista que amb més bona nota està superant aquest període de preparació. Perquè ha complert en els tres amistosos disputats fins ara (en tots ells ha sortit com a titular) i també perquè és el pitxitxi de la plantilla gràcies als dos gols que va marcar a Olot diumenge passat. Allà, va treure a escena una de les seves especialitats:?el xut des de mitjana distància. Si ja va arribar a Girona amb l'etiqueta de tenir un bon colpeig i de ser un notable llençador de faltes, diumenge ho va demostrar. Alcaraz ho sap de sobres i considera que aquesta temporada ho tornarà a demostrar. «Intentaré que els porters pateixin», deia anar, amb un somriure d'orella a orella.

Ser titular en els tres partits de pretemporada i veure que Pablo Machín confia plenament en les seves aptituds no ha fet altra cosa que inflar de moral al jugador. La cirereta del pastís la va posar a Olot, amb dos autèntics golassos. «Vaig sortir molt content d'aquell partit. Amb unes sensacions boníssimes. Sobretot pel meu rendiment; crec que els gols són una anècdota i que només quedaran per a l'estadística», confessa. Tanmateix, sap que l'equip espera, i molt, la seva aportació ofensiva. L'any passat, el Girona es va beneficiar de l'excel·lent colpeig d'Àlex Granell (el gironí va marcar 5 gols) i ara compta a la plantilla amb un altre especialista en aquesta faceta. «Ho tinc molt clar. A la mínima que pugui xutaré a porteria. Intentaré que els porters pateixin una mica amb mi sempre que en tingui l'oportunitat», diu l'ex de l'Hospitalet, qui afegeix que «sóc migcampista i no pas davanter, però si he d'ajudar amb gols, també ho faré. Donaré el que sigui per l'equip, tant en atac com en defensa».

Després d'un mes de feina, diu haver notat el salt de categoria, però tot i això assegura que l'adaptació ha estat prou positiva, fins al punt que se sent un més del vestidor. No amaga que ha hagut d'assimilar conceptes per fer-se amb el 3-5-2 de Machín, tot i que diu que ho porta prou bé. «En tots els equips, quan t'hi plantes per primer cop, has de seguir un procés per adaptar-t'hi. Has d'entrar amb bon peu al grup, has de conèixer de primera mà la forma de jugar i quin és el sistema que s'utilitza. Així ho he hagut de fer aquí i no he tingut cap problema. Fer-ho així ho fa tot més senzill. El grup m'ha acollit molt bé. A més, tenim un entrenador que ens implica moltíssim en quina és la seva idea de joc. Ens obliga a treballar amb molta intensitat. Això m'agrada i crec que anem pel bon camí», expressa.

Perquè Alcaraz no té cap dubte que, tot i la irregular trajectòria dels gironins en aquest mes de preparació, l'equip arribarà en bona forma a San Mamés d'aquí a una setmana i escaig:?«No hi ha motius per estar preocupats. Ens hem de quedar amb les sensacions i crec que són bones. Som fidels a una idea de joc i l'estem plasmant. Queden coses per polir, en sóc conscient i hem de millorar. Però arribarem bé a l'inici de Lliga. N'estic convençut».