A només 9 dies perquè la Lliga Adelante aixequés el teló i el Girona i el Bilbao Athletic es convertissin en els primers actors de la temporada oficial, la Lliga de Futbol Professional (LFP) va fer una d'aquelles maniobres sorprenents a les qual ja comença a tenir a tothom mal acostumat. L'enèsima pífia va consistir a canviar, de cop i volta i a primera hora del matí, l'hora i el dia del partit que havia d'acollir San Mamés el dissabte 22 d'agost a les 18.30 hores.

Sense tenir en compte el cúmul de conseqüències que la seva decisió ha pogut provocar, va anunciar que el matx passava a tancar la jornada i que finalment es disputarà el dilluns dia 24. En un primer moment va fixar la cita per a dos quarts de 9 de la nit, però poca estona després va tornar a modificar, per endarrerir el seu inici mitja hora més (21 hores). Aquest ball de dates i d'hores, només dos dies després que es fes públic que la Lliga BBVA també canviava mig calendari afectant la majoria dels seus partits, condiciona directament la planificació que s'havia fet des de Montilivi.?I no només això:?tots aquells aficionats blanc-i-vermells que havien reservat vols, trens i nits d'hotel, s'han quedat amb un pam de nas i molts d'ells mostraven la seva ira a través de les xarxes socials.

«Comencem bé l'any!», exclamava Pablo Machín, que després de l'entrenament d'ahir hi va dir la seva. El tècnic s'ha queixat en més d'una ocasió pel criteri de la Lliga a l'hora de fer i desfer el calendari. Sense anar gaire lluny, al mes de maig va carregar amb duresa contra l'organisme, que va fer posar una jornada intersetmanal al tram final de la temporada, quan més pesen les cames. «Ens ha agafat totalment per sorpresa. El calendari estava fet des de feia molt de temps. Nosaltres, al vestidor, comentàvem la il·lusió que ens feia inaugurar San Mamés fins i tot abans del Barça. Coses així les hauria de tenir en compte la Lliga. No és agradable trobar-se amb això. Però sobretot perquè hi ha d'altres coses al darrere que en depenen, com aquells aficionats que hauran trobat moltes dificultats per trobar allotjament a Bilbao i ara hauran de perdre la seva reserva», s'esplaiava.

El sorià, però, es mostrava resignat:?«Ens hi haurem d'adaptar. Queixant-nos no aconseguirem res. Ara bé, no entenc com en d'altres països, en què també les televisions aporten els diners, poden fer els calendaris des del primer dia fins a l'últim amb horaris i dates. I?aquí, tot i dir que som la millor Lliga del món, no tinguem aquesta organització». Tampoc estava gaire content el president, Delfí Geli:?«Hem esperat fins a última hora per reservar el viatge. Ara ho hem de canviar tot. Ens causa un greuge important, però més greu ens sap per aquells aficionats que tenien il·lusió per veure el debut del seu equip i ara no podran fer-ho».

Per acabar-ho d'arrodonir, la Lliga va fer-ne una més de les seves quan va anunciar els horaris coresponents a les jornades 3 i 4. Va fixar l'Oviedo-Albacete per al dissabte 5 de setembre. Just, el mateix dia que ha de jugar Espanya al Carlos Tartiere. En mitja hora, es va resoldre l'errada i es va passar el matx a diumenge. Això sí, la sorpresa i les burles a les xarxes socials no van trigar ni un segon a aparèixer.