La fórmula, estrenada l'estiu passat i amb un format prou innovador tot comparant-ho amb el que s'havia vist fins ara a la ciutat, havia aprovat amb nota. Una notable presència d'aficionats es van reunira la plaça Independència, un dels llocs més cèntrics de Girona, per conèixer en primera persona els jugadors i tècnics del primer equip blanc-i-vermell, així com també els protagonistes del filial. L'experiment va funcionar, així que des del club s'ha volgut repetir enguany. El dia escollit va ser ahir i, encara que es va estar amb l'ai al cor durant bona part del dia per si la climatologia donava o no una treva, l'esdeveniment es va celebrar sense dificultats. A l'hora de la veritat, èxit absolut. Més públic que ara fa un any es va reunir al centre de Girona per donar la benvinguda als futbolistes, del primer equip i també del filial, així com també als membres del cos tècnic, al president i a la direcció esportiva.

Programada per a dos quarts de 8 del vespre, la presentació va engegar amb una mica de retard. Una quinzena de minuts després de l'hora prevista, l'autocar blanc-i-vermell entrava a la plaça Independència mentre l'himne del Girona sonava ben fort. Els gironins i estrangers que prenien un refrigeri des de les terrasses s'ho miraven amb curiositat. Els que ja sabien de què anava la cosa, s'afanyaven a apinyar-se ben a prop de l'escenari que havia muntat l'organització. Prop de mig miler de persones no es van perdre ni un detall d'un acte força breu, que va obrir foc amb els parlaments del president Delfí Geli i de la segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Marta Madrenas. «Engeguem un nou ?projecte amb les il·lusions renovades. Necessitem el vostre suport durant tot l'any», exclamava el ?mandatari. «La ciutat està molt orgullosa del vostre talent, valentia i esperit de sacrifici», li responia Madrenas.

Llavors va arribar el torn de les presentacions. Primer, per al filial. Aplaudiments per al porter i capità Albert Quintanas, el primer a sortir de tot un reguitzell de jugadors. Tancava la filera Nacho Castro, l'entrenador que relleva Pep Triadú al càrrec i qui també va dirigir algunes paraules a l'estrada:?«Ens agradaria que la il·lusió que ha generat el primer equip també es traslladi cap a nosaltres». Quintanas també va prendre la paraula:?«Volem fer una bona temporada per deixar l'equip a l'alçada que el Girona mereix».

El moment més esperat de la tarda no es va fer esperar. Amb els jugadors i tècnics del filial al damunt de l'escenari, van anar saltant, un rere l'altre, els futbolistes de la primera plantilla. Becerra, molt aclamat pels assistents, va ser el primer. El van seguir Coris, Lejeune, Granell, Richy, Pere Pons, Mata, Eloi Amagat, Aday, Alcaraz, Vivancos, Clerc, Jairo, Felipe, Llonch, Kiko Olivas, Javi Álamo, Marcelo, David Oliveros i Carles Mas. La gent va rebre amb caliu els nous fitxatges, però els aplaudiments amb majúscules se'ls van endur els més coneguts. Homes com Lejeune, Richy, Granell o Felipe van ser els que més soroll van aixecar. Això sí, l'home més aclamat de l'acte no va ser cap jugador, sinó que va ser Pablo Machín, l'entrenador, el que es va emportar l'ovació de la tarda. «El director d'orquestra», com el va batejar l'speaker, va saltar a l'escenari acompanyat del director esportiu, Quique Cárcel, i de tot el seu cos tècnic.

«Esperem que la gent que es va enganxar al tram final de la passada temporada es pugui seguir divertint aquest any amb nosaltres», va desitjar el sorià, abans d'afegir que «del passat no es viu i estic del tot convençut que el futur encara ens en deu una», fent referència a l'ascens frustrat a la Primera Divisió de la campanya passada, fa tot just unes setmanes. Richy Álvarez, el capità, també va demanar a l'afició «tot el suport» possible per a un curs en què «intentarem fer-ho el millor possible».