L'Espanyol, i sobretot el seu planter, és una veritable mina per al Girona. Allà, Quique Cárcel hi ha vist negoci i n'està traient profit. Sap que la política de cessions és important, més per un club que no té el potencial econòmic dels grans transatlàntics de la categoria. Ha apostat força per aquesta via i ha trobat en l'Espanyol tot un aliat. D'allà han aterrat a Montilivi homes com el davanter Jairo Morillas i també el lateral Carlos Clerc. També hi ha pescat Pol Llonch, que l'ha aconseguit signar en propietat. I?com que no n'hi havia prou amb tres, ahir s'anunciava la identitat del quart cromo, la peça que serveix per completar la porteria i un home que s'ha de convertir en la competència directa d'Isaac Becerra, de moment indiscutible i intocable sota pals. Ell és Germán Parreño. L'il·licità, de només 22 anys i sense lloc al primer equip blanc-i-blau, ha acceptat la proposta que li ha arribat des de Montilivi, ahir va entrenar-se per primer cop sota les ordres de Pablo Machín i va intercanviar les seves primeres impressions com a jugador gironí.

Parreño, cedit fins al 30 de juny del 2016, confiava que amb la marxa de Kiko Casilla al Reial Madrid tingués un lloc a la primera plantilla de l'Espanyol, on encara no s'ha acabat de consolidar. Sense gaires oportunitats amb Sergio González (l'any passat va marxar cedit al Racing de Santander al mercat d'hivern), va començar la pretemporada a Cornellà, però veient que el club no comptava gaire amb ell, ha decidit agafar la mà que li ha estès el Girona. «Hem incorporat en David Oliveros, però necessitàvem una peça més. Ell tenia opcions de quedar-se allà, però al final no ha estat així. I?quan ha hagut de buscar una sortida, nosaltres érem els més ben posicionats. El conec, l'he vist durant molts anys i crec que és un porter amb molta projecció i que ens pot donar moltes garanties», deia de Parreño un Quique Cárcel que agraïa, una vegada més, que l'Espanyol hagi cedit un futbolista rumb a Montilivi:?«Les cessions, si volem fer un equip competitiu i que pugui lluitar per coses importants, són una bona política».

Així, de préstec durant un any, arriba Germán Parreño. Ho fa «il·lusionat» i conscient que ha escollit «una molt bona opció» acceptant la proposta del Girona. Sap que no ho tindrà gens fàcil per tenir minuts. Coneix perfectament Isaac Becerra; no només perquè ha coincidit amb ell a la base de l'Espanyol, sinó també perquè l'ha seguit durant aquestes últimes temporades. «Vinc a treballar i a sumar pel bé del col·lectiu. Compartiré vestidor amb dos bons porters i després l'entrenador decidirà qui és el que juga. Fa uns anys tothom ja veia que l'Isaac era un bon porter, no em sorprèn fins on ha estat capaç d'arribar», valorava ahir l'il·licità, qui deia també estar «preparat» i amb «molt bones sensacions» per encarar aquesta nova etapa en clau blanc-i-vermella.

Reconeixia haver passat l'estiu «entrenant-me» i «preparant-me» per si podia fer-se un lloc al primer equip periquito, si bé al final no ho ha pogut fer. «Entre el club i jo vam decidir que la millor opció era la de marxar cedit. Crec que d'entre totes les opcions que tenia he triat una de molt bona». Parreño, que va arribar al migdia a la ciutat, va entrenar-se ahir a la tarda per primer cop amb els seus nous companys.