El futbol mai saps cap a on et pot dur. És imprevisible. T'eleva al cel al mateix temps que t'enfonsa la cara al fang. Quan més assaboreixes la glòria, més a prop pots estar de tastar l'amarg regust de l'anonimat. No és cap ciència exacta i, com a tal, sempre cal anar amb peus de plom. Jandro Castro i Migue González han estat dos dels símbols de l'etapa moderna del Girona. S'ho han guanyat a pols. El primer, perquè ha liderat l'equip durant molts anys, gràcies al seu talent i a un munt de qualitats que l'han convertit en un jugador únic que difícilment Montilivi podrà oblidar. I el segon, perquè gràcies a un gol seu el club va recuperar la Segona DIvisió A mig segle després i perquè s'ha erigit en un pilar de la seva defensa curs rere curs. Però els anys passen per a tothom i la seva flama, de mica en mica, es va anar apagant fins que la porta de sortida se'ls va acabar obrint. Ara, amb un munt de partits amb la samarreta blanc-i-vermella a l'esquena, continuaran fent camí de la mà, a l'Huracán valencià.

Amb 35 anys, Migue encara té corda per a estona. Després de 23 partits amb l'Alabès, el club basc va decidir que el futur del vallesà no passava per Vitòria. Lluny de llançar la tovallola i d'enfilar el camí cap a casa per jaure al sofà i viure dels records, ha decidit allargar una mica més la seva carrera esportiva. Només li calia trobar un destí. Passades unes setmanes amb l'equip AFE i refusant fins i tot una oferta del Racing de Ferrol, a Migue li ha fet patxoca la proposta de l'Huracán. El club, ambiciós com el que més, vol pujar sí o sí a Segona A i ha vist que el central reuneix moltes de les característiques que demanda. I viceversa. A Torrent, el jugador ha trobat un equip que confia en ell i que vol lluitar per arrribar el més amunt possible. Així que, dit i fet. Ben content per encetar una nova etapa en la seva extensa vida com a professional, ha fet les maletes cap a un club que li ha obert les portes.

A l'Huracán coneixerà un munt de jugadors amb els quals encara no ha coincidit, però tindrà la immensa sort de compartir l'experiència amb Jandro Castro, amb qui ha conviscut durant quatre llargues temporades al Girona. Anys en què ha lluitat per pujar a Primera, però que també ha patit el que no està escrit per salvar la categoria. D'aquesta manera, en una mateixa plantilla es retroben els dos futbolistes que més partits acumulen amb la samarreta del Girona des que el club va recuperar la categoria d'argent. Migue, a part de l'any a Segona B, ha acumulat fins a 6 temporades a Montilivi a la Segona Divisió A. En totes elles, ha disputat un total de 222 partits (215 de Lliga i 7 de Copa). El vallesà és, sense discussió, el jugador amb més aparicions amb l'equip català a la categoria i té l'honor de ser l'autor del gol de l'ascens, l'estiu del 2008, en el famós partit a casa davant el Ceuta.

A Torrent es retrobarà amb una altra institució en clau gironina. Jandro, que va aterrar al club l'estiu del 2010, ha encadenat cinc temporades a Girona, on s'ha ?guanyat ser un veritable símbol per a l'afició. Malgrat que el seu ?protagonisme ha perdut pes aquest darrer any, gairebé sempre ha estat una peça clau per a l'entrenador de torn. Això li ha permès elevar la xifra d'aparicions amb els ?blanc-i-vermells fins les 175: 7 d'elles han estat en partits de Copa, mentre que la resta (168) es reparteixen ?entre la Lliga i les eliminatòries de play-off per pujar a Primera.

L'Huracán serà un dels rivals de l'Olot al grup tercer de la Segona Divisió B. Allà, a la plantilla garrotxina, hi ha un altre dels jugadors que pot presumir d'haver col·leccionat un munt de partits amb el Girona. No només a la categoria de bronze i també a la Tercera Divisió, sinó que igualment va tenir un paper destacat en els anys que el club va entrar a formar part del futbol professional. Parlem del gironí Jose Martínez.

El de Taialà, als 32 anys i després de defensar els colors de l'Omònia de Nicòsia xipriota i del Múrcia, ha tornat a la província. Comença a quedar enrere la seva extensa etapa a Montilivi, però ningú esborrarà els 166 partits que ha disputat amb el Girona. La majoria d'ells han estat de Lliga i play-off (162), mentre que els 4 restants han estat a la Copa del Rei. Jose és el tercer jugador amb més aparicions amb l'equip en l'etapa a Segona A rere Migue i Jandro. Tots tres compartiran categoria i de ben segur que quan es retrobin recordaran unes quantes de les moltes anècdotes que han compartit a Montilivi.

Bordas també interessa

En un principi, la plantilla de l'Huracán està tancada, però el club no descarta fer alguna incorporació més que elevi el potencial de l'equip sempre mirant de reüll una possible lluita per pujar a Segona A. Un dels jugadors que hi ha en cartera és el davanter Gerard Bordas, qui també ha coincidit amb Jandro i Migue al Girona. El manresà, després d'un darrer any gairebé en blanc a Montilivi, segueix sense trobar equip.