El Girona està estudiant que el filial de Primera Catalana disputi els seus partits de lliga d'aquesta temporada, que arrenca el 6 de setembre, al camp municipal de Sant Ponç. Si es confirma aquest emplaçament serà el tercer diferent en tres anys a la categoria després d'haver passat per Vilablareix i Salt. El club està valorant les dimensions del terreny de joc i la qualitat de la gespa i tot sembla encaminat per dur el Girona B cap aquesta instal·lació. El juvenil, per la seva banda, que torna a Divisió d'Honor, jugarà a Vilablareix, mentre que la resta del futbol base ho farà a Torres de Palau.

Albert Síria, coordinador de la base del club de Montilivi, explica que aquesta temporada mouran gairebé 250 jugadors repartits en 8 equips de futbol 11 (incloent-hi el filial) més 8 de futbol 7. L'infantil i el cadet B són els únics que encara no han començat els entrenaments de pretemporada (ho faran el 31 d'agost), igual com els més petits.

Síria diu que principalment el futbol base del Girona vol servir per «formar» jugadors, tot i que no amaga que també hi ha «una part competitiva» que fa que el club vulgui assolir les millors categories. Segons el coordinador de la base el Girona B no competeix «a la categoria que li correspon» i no amaga que pujar-lo com a mínim a Tercera és un dels reptes de la temporada. Serrano (Martinenc), Roqué (Gavà), Ferrón (Badalona), Carbó (Farners), Morales (Palamós), Mamau (Figueres), Nacho Ruiz (Hospitalet) i Yaya Sibbide (Gironès Sàbat juvenil) són els reforços que han arribat en un projecte del tot renovat. A la banqueta s'hi asseurà Nacho Castro, després d'haver tancat la seva etapa a Peralada.