El fitxatge del davanter del Ponferradina Rubén Sobrino pel Manchester City està pràcticament fet, segons van admetre ahir tant el director general de l'entitat del Bierzo, Eduardo Domínguez, com el tècnic, José Manuel Díez. Des de Ponferrada, tot i que no el van citar directament, també es té la sensació que el futbolista acabarà cedit al Girona dins del marc de l'acord de col·laboració que estarien negociant aquestes dues parts. De moment, Domínguez va explicar que dijous havien rebut i acceptat l'oferta presentada pel City «ajustada al preu de mercat del jugador» i ara estaven a l'espera que el Madrid hi digués la seva, ja que el club blanc té dret a tempteig o a endur-se la meitat de l'operació. Tot i no posar xifres al traspàs, el Ponferradina va deixar clar que el club anglès pagarà menys del milió d'euros que explicita la clàusula de sortida del jugador. «El nostre objectiu és treure la quantitat més alta possible dins del preu de mercat del futbolista», va dir Domínguez.

Sobrino, que no ha jugat els últims amistosos i que ara mateix és dins de la nòmina de lesionats del club del Bierzo per una contusió al soli i al bessó extern de la cama esquerra, seguirà a la grada demà en el debut de l'encara seu equip a la lliga contra l'Elx a El Toralín. El tècnic del Ponferradina, José Manuel Díez, coneix molt bé el davanter del futbol base del Madrid -l'ha tingut a les seves ordres en els últims cinc anys-, no va amagar que li resultaria «molt estrany» haver-se d'enfrontar al jugador si aquest acaba al Girona via City. «El futbol és un negoci i ara es tendeix cap a una altra mena de filials, un escenari una mica estrany», va dir sense citar el club de Montilivi.

L'anunci del Ponferradina va situar Rubén Sobrino al primer pla mediàtic. Poc abans que el club admetés que ja havia donat el «sí» a l'oferta, el diari As ja donava per feta l'operació en un article de l'inefable Tomás Roncero. Allà, però, s'apuntava que el futbolista, de 23 anys, podria anar cedit a un equip de la Premier per anar-se adaptant al futbol anglès. De fet Sobrino té múltiples xicotes, tant a la Primera i Segona Divisió d'Espanya com també a la Premier. A Londres The Times també feia referència al cas: «El Manchester City arriba a un acord amb el Madrid per Rubén Sobrino», titulava. A la informació, s'explicava que el futbolista, internacional juvenil amb Espanya, havia estat aquest any a Ponferrada i que tot i l'interès del City, podria acabar de manera «immediata» cedit al Girona.

Alcalá tampoc jugarà

En aquesta auca hi ha un altre actor, el central del Llagostera Pedro Alcalá, que també està sent seguit pel City per cedir-lo al club de Montilivi en el marc de l'acord de col·laboració dels dos clubs. Sobrino no jugarà demà amb el Ponferradina a l'espera que s'aclareixi el seu cas i tampoc ho farà Alcalá amb el Llagostera contra l'Osasuna. «És un titular que ara estarà a la banqueta o a la grada. Hem d'esperar què fem, hem estat molts dies marejant la perdiu i el nano no sap on està i nosaltres tampoc», va dir Oriol Alsina, que lamenta que el cas «ens està condicionant molt».