Guanyar fora de casa és un privilegi al qual el Girona va acostumar el seus seguidors durant moltes sortides la temporada passada. La cara de satisfacció de Pablo Machín al final cada victòria es va repetir ahir amb la primera del nou curs aconseguida en un escenari majestuós com San Mamés. És tot just la primera jornada i queda massa com per fer valoracions tot i que, objectivament, el Girona va demostrar ahir a Bilbao que no ha perdut aquell instint assassí de matar els partits fora de casa amb poques ocasions. «Els partits poden ser senzills però és gràcies al gran desplegament que fan els jugadors. Tan de bo continuem amb la mateixa dinàmica de l'any passat i aconseguim força més victòries fora de casa. Ara bé, vam fer el rècord i segur que no serà gens fàcil acostar-nos-hi». En aquest sentit, Machín va destacar sobretot l'esperit de sacrifici dels seus homes. «M'ha agradat tornar a veure que tornem a ser l'equip humil de l'any passat i això és la base per tornar a fer un possible bon altre curs», subratllava el de Gómara. Machín va reconèixer des de la mateixa sala de premsa que no sabia si el gol de Jairo havia estat en fora de joc. Al assabentar-se'n, va deixar anar un sincer «Benvingut sigui. Els punts no ens els trauran».

El sorià no va voler restar cap mèrit al triomf del seu equip ja que malgrat enfrontar-se a un rival acabat de pujar i ser un filial, tenia clar que la missió seria d'allò més complicada. «El més important és començar altre cop amb la dinàmica de victòries». Amb la victòria d'ahir, el Girona manté l'autoritat demostrada fora de casa el curs passat i llança un avís als rivals. «L'Athletic estava pensant que jugava el seu primer partit a Segona A contra un equip que podria haver estat competint perfectament contra el seu primer equip», reflexionava Machín que recordava però que la gran temporada passada «no ens afavoreix».

El tècnic va reconèixer que l'expulsió d'Unai Bilbao havia «marcat» un partit fins aleshores «igualat». «A partir de jugar amb superioritat hem sabut tenir calma i anar penjant centrades a l'àrea. Hem tigut l'encert de marcar la nostra ocasió i saber esperar amb ofici que s'acabés el partit tot evitant qualsevol disgust a pilota aturada», relatava. Respecte l'actuació dels nous fitxatges, Machín va aprovar-los tots. Del canari va assegurar que havia fet un «bon partit» i que «mica en mica» ha d'anar adquirint més conceptes defensius. «Ha estast un estilet per la banda. Tinc clar que pot ser el nostre carriler. Va camí de ser-ho erò no es pot refiar perquè per darrere té gent que el pressiona». Pel que fa a les incorporacions pendents, Machín va avisar que partiran amb desavantatge respecte els que han fet la pretemporada.