El mitjapunta Borja García, que avui ha estat presentat com a nou jugador del Girona per a les dues pròximes temporades, més una tercera opcional, ha explicat que ve "a complir amb les expectatives" que ha generat el seu fitxatge pel club català.

"Vull aportar el meu gra de sorra perquè aquesta sigui una temporada d'alegries. Vinc a treballar per fer créixer més el Girona, ja que aquest és un projecte ambiciós, com ja es va demostrar l'any passat", ha manifestat.

El president del Girona, Delfí Geli, ha destacat que Borja García és "un jugador de molta qualitat" i ha felicitat Quique Cárcel, secretari tècnic de l'entitat gironina, per haver fet "un fitxatge molt important, que aportarà moltes coses a l'equip".

De la seva banda, Cárcel ha destacat que, encara que Borja García és un jugador jove, doncs encara té 24 anys, "a la vegada té experiència en Segona Divisió", ja que en aquesta categoria ha disputat ja 112 partits i marcat 31 gols, amb el Rayo Vallecano, el Reial Madrid Castella i el Còrdova.

Sobre la posició del nou reforç del Girona, Cárcel ha explicat que el de Villaverde és un segona punta o mitjapunta. "Ens aportarà coses que ara mateix no tenim", ha conclòs.

La temporada passada Borja García la va jugar cedit pel conjunt blanc al Còrdova a Primera Divisió, amb qui va disputar un total de 28 partits, 22 dels quals com a titular, i va marcar un gol. El madrileny és un jugador de molta qualitat, i equips com el Valladolid o el mateix Còrdova havien preguntat aquest estiu.

Finalment, però, s'ha decantat per la proposta del Girona. Fins ara s'ha estat entrenant amb el Castella aquest estiu a l'espera de resoldre la seva desvinculació del Madrid.

Caldrà veure en quina posició ubica Borja García Pablo Machín, ja que es tracta d'un futbolista de molt de talent avesat a jugar a la mitja punta sobretot per la banda dreta però també per darrere dels davanters. Borja García podria arriba doncs per ser competència tant de Rubén Alcaraz com de Felipe Sanchón.

Natural de Torremocha de Jarama i format al planter del Rayo Vallecano, Borja García de seguida va despuntar al conjunt madrileny (08-11). Amb 20 anys va pujar a Primera i malgrat tenir força participació (29 partits i 3 gols) no va continuar i va fitxar pel Còrdova. Va ser a l'Arcángel on es va veure la millor versió de Borja García (11-12). El madrileny va exhibir el seu millor futbol amb Paco Jémez a la banqueta en un any en què el Valladolid els va eliminar del play-off d'ascens a Primera. Borja va signar 38 partits i 17 gols en uns registres espectaculars per a un mitjapunta. La seva actuació no va passar desapercebuda pels grans equips i el Madrid va pagar un milió i mig al Còrdova pel seu fitxatge. Els blancs veien en Borja, llavors de 22 anys, el jugador ideal per reforçar el seu filial acabat d'ascendir a la categoria de plata. Amb el Castella Borja va disputar 41 partits i va marcar 9 gols (12-13) sent un dels homes més destacats. El curs següent no podria evitar el descens del filial (25 partits i 2 gols). L'any passat, el Madrid va optar per cedir-lo al Còrdova a Primera.