Jagoba Arrasate és el nou comandant del Numància, que pretén ser un dels equips capdavanters de la Segona Divisió A. Va començar de manera immillorable la competició, guanyant al Tenerife a l'estadi de Los Pajaritos (6-3) situant-se, encara que anecdòticament, líder de la Liga Adelante. Ja en el dia de la seva presentació, Arrasate va confirmar que «volia fer alguna cosa més» amb l'equip. Amb els objectius ben definits i amb l'etapa d'Anquela tancada, el Numància ha patit una revolució aquest estiu per ser un dels equips a tenir molt en compte. A les baixes de Isidoro, Gafoor o sobretot Sergi Enrich, que ha marxat a l'Eibar, s'han sumat al projecte numantí jugados com l'ex del Girona "scar Díaz -que no podrà jugar avui per lesió-, Álex Alegría, Aquino, Orfila o Unai Medina.

El Numància, que compta amb uns bessons en plantilla (Luis i Pablo Valcarce) és un equip que treu molt rendiment a les accions a pilota parada, com valorava en la roda de premsa prèvia al partit Pablo Machín, gràcies a jugadors com Julio Álvarez, un dels futbolistes més importants de l'equip i amb més qualitat, que té un guant a la bota per provocar situacions de clar perill pel rival. Una de les coses a millorar pel cojunt d'Arrasate és la parcel·la defensiva. Segurament és on pateixen més i on el Girona podria fer mal si es troben encertats. Tot i guanyar la setmana passada al Tenerife, l'equip canari va ser capaç de fer-li tres gols al seu camp.

El precedent més recent entre els dos conjunts a Montilivi va ser la temporada passada, quan el conjunt gironí es va imposar per 2 gols a 1. El partit va ser molt polèmic, ja que el Girona va guanyar gràcies a la transformació de dos penes màximes que els visitants van considerar que no ho eren pas. Granell va ser l'autor del primer gol del partit, però Cicinho va empatar pels sorians a la sortida d'un córner, encara al primer temps. Sandaza, al tram final del partit, va anotar el gol de la victòria des dels onze metres.