Han canviat algunes peces. La indumentària, si fa no fa, també. Noms, cares i algun congnom que encara s'ha d'aprendre. Però l'actual Girona manté l'essència d'aquell equip que va fer somiar a tota una ciutat ara fa ben pocs mesos. Amb el mateix entrenador, idèntic esquema i bona part d'aquells jugadors que van fregar l'ascens encara en nòmina, la plantilla ja ha demostrat una cosa:?torna a ser una piconadora a domicili. És més, no ho ha deixat de ser. Sense fer un futbol brillant, més bé pràctic i intel·ligent que no pas cap altra cosa, va imposar-se el dilluns a Bilbao per encetar la Lliga amb bon peu. «La vida continua igual», pensarien molts. La contundència fora de casa va ser la gran arma del Girona 14/15, el mateix equip al que li va costar Déu i ajuda fer-se fort a Montilivi. Per no arrencar amb aquest hàndicap una vegada més, Machín i els seus saben que aquest vespre (20:30 hores) se'ls presenta la primera gran oportunitat per sumar els tres primers punts del curs a Montilivi. El rival, el primer líder de Segona A, és un Numància que arriba desbocat després de la mitja dotzena de gols que li va marcar al Tenerife ara fa gairebé una setmana a Los Pajaritos.

A Machín no el descobrirà ningú ara i l'any passat, d'entre moltes altres coses, va destacar per ser un entrenador fidel a un esquema, a una manera de joc i a uns jugadors. Les rotacions van acabar arribant, però mentre li va funcionar l'experiment ben pocs retocs va fer. Els justos i necessaris. Veient que el Girona va funcionar a San Mamés (0-1, gràcies a un gol de Jairo quan faltaven només deu minuts per al final), el més normal és que aquest vespre mantingui el mateix equip que va saltar al damunt de la gespa ara fa només uns dies a Bilbao i que va tornar cap a casa amb el triomf sota el braç.

D'aquesta manera, Isaac Becerra ocuparà una vegada més la porteria. La línia de tres centrals estarà formada per Kiko Olivas, Richy Álvarez i Florian Lejeune, mentre que al carril esquerre Carlos Clerc mantindrà el lloc i a l'altra banda Javi Álamo continuarà col·leccionant minuts per millorar les seves prestacions a la dreta. El canari, espès el dia del Trofeu Costa Brava, va rendir a un nivell més que acceptable a Bilbao;va acabar molt cansat, però sobretot ofensivament va demostrar que, de qualitat, va sobrat. A?la mitja, Pere Pons, Granell i Rubén Alcaraz. I?a dalt, Jaime Mata i Felipe Sanchón. La banqueta serà pràcticament calcada a la de la primera jornada del campionat, tret de la presència de Sebas Coris, que serà baixa. El migcampista de Tossa de Mar, amb un problema als isquiotibials, ha quedat descartat. El seu lloc el podria ocupar Eloi Amagat, ja recuperat, o fins i tot Borja García, un dels futbolistes ofensius que ha engreixat la plantilla aquesta mateixa setmana.

Contra el Numància, l'equip vol calcar els inicis a Montilivi dels últims anys:?1-0 contra el Racing de Santander el curs passat i també 1-0 amb l'Alabès en l'anterior. Un any abans, també un punt a la butxaca:?0-0 amb el Sabadell.